Copii orfani din Ucraina, îmbarcaţi spre Antalia de pe aeroportul din Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zborul umanitar care a transportat 144 de copii orfani spre Antalia
Zborul umanitar care a transportat 144 de copii orfani spre Antalia

Un grup format din 144 de copii orfani din Ucraina şi însoţitorii lor s-au îmbarcat în această dimineaţă într-un avion şi au plecat spre Antalia. Este vorba despre un zbor umanitar, ca urmare a uneoi convenţii între Turcia şi Ucraina prvind cazare refugiaţilor.

Un grup format din 144 de copii orfani din Ucraina şi 32 de însoţitori au plecat azi din Baia Mare cu destinaţia Antalia. Zborul umanitar a avut loc ca urmare a unei convenţii dinte Ucraina şi Turcia, privind cazarea refugiaţilor în hoteluri şi hosteluri.

În total, 176 de persoane s-au îmbarcat în această dimineaţă într-un avion, după ce au petrecut o zi şi o noapte în Maramureş.

Pe durata şederii în judeţul Maramureş, copiii ucraineni şi cei 32 de însoţitori au fost cazaţi la Hotel Sport din municipiul Baia Mare, în clădirea Taberelor Şcolare şi la căminul Universităţii de Nord- Baia Mare. De organizarea logistică a cazării şi transportului spre aeroport s-a ocupat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş.

Ei au fost preluati în noaptea de marţi spre miercuri de către specialişti din cadrul DGASPC Maramureş la punctul de trecere a frontierei de la Dyakovo – Halmeu.

Cazaţi în Baia Mare pentru o noapte

Demersurile au fost iniţiate urmare a solicitării de sprijin adresată Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului de către Ambasada Ucrainei la Bucureşti. Din echipa DGASPC au făcut parte inclusiv psihologi şi vorbitori de limbă ucraineană.

Din grupul care a intrat în România noaptea trecută fac parte copii din instituţiile de protecţie specială din regiunea Dnipetrovsk şi însoţitorii acestora. Formalităţile de intrare în România s-au derulat pe parcursul nopţii de 29 spre 30 martie 2022.

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Maramureş şi al Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, copiii ucraineni şi însoţitorii acestora au fost transportaţi de la Vama Halmeu şi ieri dimineaţă au ajuns în siguranţă în cele trei locaţii identificate de autorităţi în municipiul Baia Mare, unde au fost cazaţi temporar, până azi dimineaţă, când au plecat spre turcia. Ei au zburat cu o cursă a companiei aeriene Hisky, care a decolat de pe Aeroportul Internaţional Maramureş.

Zbor umanitar spre Antalia

Vă mai recomandăm:

Alarmele din Ucraina îi sperie pe sigheteni. ISU face apel la calm, nu e niciun pericol pentru români 

Bărbat înecat în râul Tisa. Se presupune că e cetăţean ucrainean care a încercat să treacă graniţa ilegal

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite