Controale, amenzi şi dosare penale pentru delictele silvice din Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 30 de mii de metri cubi de lemn au fost tăiaţi ilegal Foto: Adevărul
Peste 30 de mii de metri cubi de lemn au fost tăiaţi ilegal Foto: Adevărul

În cursul lunii noiembrie, ofiţeri specialişti din cadrul Direcţiei de Ordine Publică – I.G.P.R., împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Maramureş au acţionat pe raza judeţului Maramureş pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Au fost efectuate controale în fondul forestier şi la mai multe societăţi comerciale, precum şi asupra autovehiculelor care transportau material lemnos şi ocoalele silvice.


În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat mai multe infracţiuni, dintre care, tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori, folosire fără drept a dispozitivului special de marcat, punere în circulaţie fără drept de documente cu regim special şi  infracţiuni de abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu, fapte prevăzute de Codul Penal.    

În cadrul controalelor efectuate pe raza judeţelor Maramureş şi Bistriţa Năsăud şi a verificării documentelor justificative, au rezultat 31.833 mc. de material lemnos tăiat fără respectarea normelor silvice în vigoare. De asemenea, au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 125.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate la un ocol silvic de pe raza judeţului Maramureş, s-a constatat faptul că, în cursul anilor 2012 şi 2013 a fost pus în valoare şi exploatat un volum de 27.333 m.c. material lemnos pe suprafeţe de pădure pentru care nu existau amenajamente silvice valabile. Au fost ridicate pentru verificare 39 de dosare ale partizilor silvice de material lemnos, întocmindu-se dosar penal pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu şi folosire fără drept a dispozitivului special de marcat.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi luării măsurilor legale ce se impun.

Citeşte şi:

UPDATE VIDEO Drumuri blocate de mascaţi în căutarea hoţilor de lemne, în Suceava. Poliţiştii au descoperit lemn tăiat ilegal în valoare de 250.000 de euro

Lemn furat în valoare de 17 milioane de euro descoperit în Alba, în Apuseni şi pe Valea Sebeşului

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite