Contrabandişti opriţi cu focuri de armă. Conduceau maşini pline cu ţigări şi au refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor maramureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre maşinile oprite de poliţiştii de frontieră FOTO Poliţia de Frontieră
Una dintre maşinile oprite de poliţiştii de frontieră FOTO Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au depistat în trafic două maşini încărcate cu 29.000 de pachete cu ţigări de contrabandă care provin din Ucraina. Pentru că şoferii nu au oprit la semnalele oamenilor legii, aceştia au tras mai multe focuri de armă.

Poliţiştii de Frontieră au desfăsurat o actiune pentru combaterea contrabandei cu tigari, in cadrul careia au depistat în trafic două autoturisme încărcate cu aproximativ 29.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 331.500 lei.

”Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, deoarece cei doi şoferi nu s-au oprit la semnalele regulamentare, fiind trase mai multe focuri de arma spre pneurile masinilor. Cei doi conducători auto au fost retinuti pentru 24 de ore", au precizat reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş. 

Primul caz a fost înregistrat în jurul orei 19,15, când politistii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control în trafic, pe o strada din municipiul Sighetu Marmaţiei, a unui autoturism înmatriculat în România.

Şoferul a ignorat semnalele şi a continuat deplasarea în mare viteză., motiv pentru care s-a folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase patru focuri de armă spre pneurile mijlocului de transport.

Astfel, s-a reuşit oprirea autoturismului şi reţinerea persoanei care îl conducea, un cetăţean român, în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza judeţul Maramureş, iar în interiorul mijlocului de transport au fost descoperite mai multe colete cu ţigări de provenineţă Duty-Free. În urma inventarierii coletelor din maşină, s-a stabilit că este vorba de 24.464 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 286.300 de lei.

Şoferii, reţinuţi pentru contrabandă

Al doilea caz a fost a fost înregistrat, câteva ore mai târziu, în jurul orei 21,00, când poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi serviciu au identificat în trafic un alt autoturism, de data aceasta pe raza localităţii Năneşti. Şi în acest caz, şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, motiv pentru care s-a folosit din nou armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment.

În urma acţiunii, s-a reuşit oprirea autoturismului, înmatriculat în România, la volanul căruia se afla tot un maramureşean, în vârstă de 23 de ani, iar în interior a fost descoperită cantitatea de 3.865 pachete ţigări, de aceeaşi provenienţă, în valoare de peste 45.200 lei. În ambele cazuri, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări îm ambele cazuri sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomireşti, iar faţă de conducătorii autoturismelor s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Camion burduşit cu ţigări de contrabandă interceptat pe o şosea din Satu Mare. O persoană a fost arestată

UPDATE Acţiune de amploare împotriva traficului de ţigarete: 38 de persoane duse la audieri, 11 reţinute FOTO

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite