Consilierii locali s-au răzgândit. Au alocat 1,8 milioane de lei pentru echipa de rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali au aprobat 1,8 milioane de lei pentru echpa de rugby   Foto: Angela Sabău
Consilierii locali au aprobat 1,8 milioane de lei pentru echpa de rugby   Foto: Angela Sabău

Echipa de rugby CSM Ştiinţa Remin Baia Mare va primi cele 1,8 milioane de lei, după ce consilierii locali au aprobat, în cele din urmă, alocarea banilor. Propunerea de hotărâre de consiliu a fost reluată în cadrul şedinţei extraordinare, după ce, în urmă cu trei zile, aceeaşi propunere nu a fost votată în acelaşi for.

Suma este mai mult decât necesară echipei de rugby, pentru a putea participa şi la competiţii internaţionale, nu doar naţionale.

Iniţial, consilierii Coaliţiei pentru Baia Mare nu au votat alocarea sumei pentru echipa de rugby, însă ulteror ei au revenit asupra părerii lor şi au fost de acord. ”Nu e cazul să politizăm sportul”, a fost menţiunea consilierului Gheorghe Gligan. De aceeaşi părere au fost majortatea consilierilor, însă nu doar în ce priveşte sportul, ci în privinţa tuturor propunerilor de hotărâri de consiliu.

Călin Matei, preşedintele Clubului CSM Ştinţa Remin Baia Mare a fost prezent în sală şi a mulţumit consilierilor care au votat alocarea importantei sume. ”Nu se face sportul cu politica alături. Indiferent ce culoare politică aveţi, eu vă mulţumesc”, a spus el. ”Să vă gândiţi că ar trebui să existe o gândire de ansamblu asupra infrastructurii sportive din Baia Mare, lucru care necesită o discuţie mai largă şi consultaţi oameni care se pricep în domeniu şi de asemenea, sprijin cât pot eu iniţiativa de a se construi un teren sintetic în Baia Mare”, a mai menţionat el. Iniţiativa construirii unui teren sintetic în Baia Mare a fost dezbătută la şedinţa odinară ce a avut loc în urmă cu trei zile.

Echipa de rugby din Baia Mare activează pe plan intern în trei competiţi: SuperLiga, Cupa României şi Cupa Regelui. ”Acum se pune în discuţie la forurile europene înfiinţarea unei competiţii externe în care să participe câte două echipe din România, Rusia, Georgia, Spania, Portugalia. Normal că forurile cer bugetele, să vadă dacă pot să participe, pentru că dacă nu poţi să participi financiar, nu poţi să te înscrii. Nu poţi să dereglezi o competiţei, să te înscrii şi să nu ai buget”, a mai explicat Călin Matei.

Urmează să se decidă când va avea loc competiţia, precum şi restul detaliilor.

Mai puteţi citi:

Fostul lagăr de deţinuţi în care trăiesc acum oameni. Povestea satului din Maramureş care păstrează încă ororile regimului represiv comunist

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite