Cinci persoane au fost rănite într-un incendiu în Maramureş. Doi copii au fost duşi la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci persoane au suferit arsuri de gradele I şi II în urma unui incendiu izbucnit la acoperişurile a două case din localitatea Cavnic (Maramureş), între acestea fiind doi copii, în vârstă de unu, respectiv 3 ani, care au fost duşi cu o aeronavă MAI la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea Cavnic, la acoperişurile a două case vecine.

Astfel, la locul incendiului au fost trimise trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi echipaje de ambulanţă.

În urma incendiului, cinci persoane cu vârste cuprinse între unu şi 24 de ani au suferit arsuri de gradele I şi II pe 10-40 la sută din suprafaţa corpului, răniţii fiind transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Baia Mare.

Ulterior, două dintre victime - un copil în vârstă de un an şi un altul în vârstă de trei ani - au fost transportate cu o aeronavă aparţinând Inspectoratului General al Aviaţiei din MAI la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, se arată în comunicat.

Reprezentanţii ISU Maramureş au menţionat că incendiul a izbucnit de la un coş de fum neprotejat faţă de materialele inflamabile din jur, iar flăcările au distrus circa 40 de metri pătraţi din acoperişul de lemn învelit cu carton bituminat al unei case, mobilier din cameră şi bucătărie, şi 25 de metri pătraţi din acoperişul celei de-a doua construcţii, învelit cu ondulin.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite