Câţiva tineri băimăreni, decişi să ajute Centrul de Transfuzie Sanguină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Rotaract TEAM Baia Mare şi-a propus ca anul acesta să sprijine Centrul de Transfuzie Sanguină prin campanii de conştientizare a populaţiei, prin informare cu privire la donatul de sânge, dar şi cu materiale necesare renovării Centrului de Transfuzie Sanguine din Baia Mare pentru crearea unui confort sporit donatorilor.

În semn de recunoaştere faţă de persoanele donatoare de sânge, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis în 2005 să le dedice o zi specială. Astfel, 14 iunie a devenit Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Cu această ocazie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat un apel de susţinere a donării benevole a sângelui. 
 

Potrivit reprezentanţilor Rotaracte Team Baia Mare, în Romania doar 1,7% din populaţie donează sânge, comparativ cu 10% în Danemarca, 9% în Anglia, 8% în Olanda, 6% în Germania, sau 4% în Ungaria. Astfel, în ţara noastră se înregistrează un deficit major de sânge, donatorii asigurând doar 65% din totalul necesar.

Pe parcursul întregii săptămâni aceştia invită băimărenii să facă un efort un efort suplimentar pentru a ajunge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Baia Mare str. George Cosbuc nr. 20/A pentru a dona sânge, iar pe viitor să o facă de câte ori vor avea ocazia.


Donarea de sânge are şi unele beneficii importante: sângele este împrospătat, imunitatea organismului creşte, riscul de paralizie şi accident vascular se reduc cu 30%. În urma donării de sânge, rezistenţa organismului la şocuri creşte, astfel că, dacă vei suferi un accident, reacţia organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obişnuit cu pierderea de sânge şi înlocuirea lui. De asemenei, o donare de sânge înseamnă şi pierdere de calorii. Pentru fiecare 250 ml de sânge, se consuma circa 700 de calorii.

VIDEO Ziua Poliţiei Romane, sărbătorită prin gesturi caritabile

Campanie de donare de sânge la Universitatea Politehnica Bucureşti, între 24 şi 28 februarie

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite