Cătălin Cherecheş se poate întoarce la conducerea Primăriei Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Cherecheş la tribunal
Cătălin Cherecheş la tribunal

Cătălin Cherecheş are liber să se întoarcă la Primărie, după ce instanţa de judecată a ridicat această interdicţie. Curtea de Apel Cluj a admis contestaţia formulată de el. Decizia este definitivă.

UPDATE 15.44 Imediat după publicarea deciziei instanţei prin care Cherecheş este liber să-şi reia funcţia de primar, acesta a făcut o declaraţie de presă. Deşi a vorbit mai mult despre proiectele pe care le are în viitor, a menţionat câteva păreri şi despre dosarul în care este judecat. ”Nu voi vorbi despre procesul care mi-a fost orchestrat, pentru că nu mi s-a făcut justiţie. Consider acest act doar un act de normalitate. Mă voi lupta pentru a-mi dovedi nevinovăţia, într-un stat în care instituţiile trebuie să-ţi dovedească vinovăţia. Dar lupt pentru demnitatea mea, pentru onoarea mea, mă lupt pentru lacrimile pe care le-a vărsat mama şi pentru tot ceea ce înseamnă mizeria în care am fost târât”, a spus el. El a mai arătat că se va apuca de treabă în scurt timp, însă pentru azi, a spus că îşi doreşte doar să se întâlnească cu băimărenii. Printre altele, el a mai sugerat că dosarul în care este judecat pentru luare de mită este efectul refuzului său de a renunţa la candidatura pentru funcţia de primar. ”Am o singură împăcare, dacă vorbim despre acest proces, faptul că este un dosar făcut unui om care a avut curajul să-şi depună candidatura la primărie fără să asculte de toate ameninţările şi toate recomandările de a nu face acest lucru (...). Să ne gândim acum mai mult la ce avem de făcut pentru oameni şi pentru oraş şi lucrul acesta îl fac, ca de fiecare dată, doar cu dragoste dar şi cu frică faţă de Dumnezeu. Şi atât. Nu mi-e frică decât, aşa cum am spus de fiecare dată şi unora v-a plăcut, nu mi-e frică decât de mama şi de Dumnezeu.” 

UPDATE 11.25 Ce spune prefectul 

Prefectul Judeţului Maramureş, Sebastian Lupuţ a declarat: ”Am primit şi minuta şi adresa de la Curtea de Apel. El nu era sub un ordin al prefectului de data aceasta, era doar sub hotărârea instanţei. Chiar dacă a fost suspedat prin ordinul prefectului, ordinul prevedea că suspendarea este valabilă doar cât timp este în arest preventiv sau arest la domiciliu. Odată ce s-a emis hotărârea prin care i s-a stabilit controlul judiciar şi interdicţia de a-şi exercita atribuţiile de primar, din momentul respeetiv el nu mai era sub suspendare, era doar la dispoziţia acelei hotărâri a instanţei”.

Curtea de Apel Cluj a admis contestaţia formulată de Cătălin Cherecheş şi a înlăturat interdicţia de a-şi exercita fucţia de primar, dar şi altele.

Astăzi, 10.05.2017, se arată în document, Curtea de Apel Cluj a dispus în cauza privind pe inculpatul Cătălin Chiriceş următoarele:

“În temeiul art. 206 din Codul de procedură penală raportat la art. 215 alin. 9 din Codul de procedură penală admite contestaţia formulată de inculpatul C.C. împotriva încheierii penale nr. 49/J din 27.04.2017 a Tribunalului Cluj. În temeiul art. 215 alin. 9 din Codul de procedură penală înlătură din conţinutul măsurii preventive a controlului judiciar obligaţia prevăzută de art. 215 alin. 2 lit. e din Codul de procedură penală (de a nu exercita funcţia de primar al municipiului Baia Mare) şi de a nu comunica în mod direct sau indirect cu martorii PCE, MLA, NM şi RA – obligaţie impusă în temeiul art. 215 alin. 2 lit. d din Codul de procedură penală. În temeiul art. 275 alin. 3 Codul de procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 10 mai 2017.”

Cătălin Cherecheş a fost ridicat de procurorii DNA în 27 aprilie, anul trecut, din biroul său, după ce i s-a organizat un flagrant cu o mită de 30.000 de lei şi a fost plasat în arest preventiv. El a câştigat, totuşi, alegerile din arest şi a fost eliberat pentru câteva ore pentru a putea depune jurământul, în iulie. În august, anul trecut, măsura a fost schimbată în arest la domiciliu. Ulterior, a fost ridicată şi această măsură, Cherecheş rămânând sub control judiciar şi interdicţia de a-şi exercita funcţia de primar şi de a lua legătura cu câţiva martori importanţi din proces. 

De astăzi, 10 mai, aceste interdicţii au fost ridicate, însă procesul în care este judecat pentru luare de mită continuă.

Mai puteţi citi:

Manipularea în relaţia de cuplu: cum îţi dai seama că partenerul face ce vrea cu tine

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite