Cătălin Cherecheş, ales din puşcărie primar în Baia Mare, nu a depus încă jurământul, aşa cum era programat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Cherecheş nu a depus jurămânul aşa cum era anunţat pentru astăzi, 3 iulie, la Catedrala Episcoplă. În ciuda faptului că evenimentul a fost anunţat cu mai bine de o săptămână în urmă, primarul interimar a anulat şedinţa de consiliu ce era programată azi.

Depunera jurământului primarului ales, Cătălin Cherecheş, este încă incert la această dată, după ce ultima decizie pe această temă a fost anulată prin lipsa acordului Penitenciarului Gherla, acolo unde este în arest preventiv. “Am revocat şedinta de convocare a Consiliului Local pentru data de duminică. Am primit o adresă de la Penitenciarul Gherla prin care dânşii nu sunt de acord cu locaţia de la Catedrala Episcopală. Consiliul a fost convocat pentru data, ora, locaţia Catedrala Episcopală, motiv pentru care sunt nevoit, conform legii, să o revoc, urmând ca, respectând termenul legal, dacă se stabileşte o nouă locaţie, să convoc o nouă şedinţă”, a spus primarul interimar Marinel Rob, pentru ziarmm.ro.

Cherecheş a făcut solicitarea de a depune jurământul la Catedrala Episcopală imediat după alegeri şi a creat un val de controverse după ce Episcopia şi-a anunţat acordul. Deputatul PNL, Mircea Dolha, a publicat o scrisoare deschisă către, Înaltpreasfinţitul Părinte Justinian, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, prn care solicită bisericii să nu se implice. ”(...) Fac astfel un apel către Biserica Ortodoxă de a nu se implica în politica şi justiţia din România pentru a-şi păstra echidistanţa!

Biserica nu trebuie să fie complice la un joc politicianist făţiş, aşa cum nu trebuie nici să contribuie la construirea şi consolidarea unui cult al personalităţii pentru nimeni, cu atât mai mult pentru un om arestat preventiv, care încă trebuie să-şi dovedească nevinovăţia în faţa judecătorilor şi nu în faţa Altarului, fiindcă, desigur, Cătălin Cherecheş beneficiază şi acum de prezumţia de nevinovăţie, ca orice alt cetăţean, până la o sentinţă definitivă (...). Preafericite Părinte Daniel şi Înaltpreasfinţite Părinte Justinian, cu evlavie vă rog, opriţi această mascaradă până nu este prea târziu. Luaţi 'toiagul' şi-i alungaţi pe 'negustori' din 'Templu'!”

Deocamdată se vehiculează data de 7 iulie pentru depunerea jurământului primarului ales, însă nu este specificată o locaţie anume.

Dacă nu depune jurământul, primăria Baia Mare va funcţiona cu un primar interimar ales dintre cei doi vicepimari validaţi de Consiliul Local după alegeri, până la lămurirea situaţiei lui judiciare. În cazul în care este eliberat, îşi preia mandatul, iar dacă este condamnat, se organizează alegeri anticipate. Până atunci, însă, dacă depune jurământul şi se întoarce în arest preventiv, el va fi suspendat din nou prin ordin de prefect, până la lămurirea situaţiei sale, iar primăria va fi din nou condusă de un primar interimar ales în Consiliul Local, dintre cei doi viceprimari.

Cătălin Cherecheş se află în arest preventiv din 27 aprilie, după ce procurorii DNA l-au prins în flagrant luând mită 30.000 de lei. Totuşi, în 5 iunie, peste 70 % din băimărenii care s-au prezentat la vot i-au dat girul pentru un nou mandat de primar. 

Mai puteţi citi:

Rezultate Evaluare Naţională 2016 Maramureş. Opt elevi au obţinut medii de 10 în judeţul Maramureş 1 iulie 2016, 02:10

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite