Blocurile din Piaţa Revoluţiei vor fi reabilitate termic şi estetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Revoluţiei va fi reamenajată FOTO: Adevărul
Piaţa Revoluţiei va fi reamenajată FOTO: Adevărul

Mai multe blocuri de locuiţe din perimetrul Pieţei Revoluţiei, dar şi de pe str. Culturii, beneficiează de un proiect finanţat din fonduri europene, prin care imobilele vor fi reabilitate termic.

Mare parte din cheltuieli provin din fonduri europene, o parte de la stat şi una de la autoritatea locală. Pentru acest proiect, iniţiativa primăriei a fost de reducere a contribuţiei locatarilor de la 20% din costuri, la 10%. 

În primă fază, de acest proiect beneficiează blocurile nr. 2,3,4 şi 5 din Piaţa Revoluţieie şi nr.1 de pe str. Culturii. Investiţiile în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe vizate din Municipiul Baia Mare vor contribui la reducerea sărăciei energetice, prin reducerea costurilor cu încălzirea populaţiei, în special a celor cu venituri reduse, ceea ce va ajuta la îmbunătăţirea puterii de cumpărare a categoriilor sociale defavorizate. 

„Ca şi administraţie publică a unui oraş dintr-o ţară membră a Uniunii Europene trebuie să ne preocupe şi eficienţa energetică.  Pornind de la acest motiv, dar având şi dorinţa de a rezolva problema esteticii în oraşul nostru, ne dorim să reabilităm termic în următorii ani cât de multe blocuri din Baia Mare. Începem cu cele din zona Pieţei Revoluţiei, deoarece aici avem şi proiectul prin care vom reabilita întreg perimetrul şi nu putem să lăsăm blocurile din împrejur în stadiul în care se află acum. Vorbim totuşi de o zonă centrală, care arată ca după război. Am venit cu iniţiativa să suportăm noi o parte din contribuţia locatarilor, aceştia urmând să achite doar 10%, deoarece nu putem risca să nu derulăm acest proiect. Eu le-am propus consilierilor locali această diminuare a contribuţiei cetăţenilor, rămâne de văzut dacă ei vor fi de acord cu acest sprijin sau nu. Printre oamenii care locuiesc în aceste imobile se află şi pensionari cu venituri extrem de mici, care nu şi-ar permite aceste costuri, iar noi nu putem risca să nu reabilităm imobilele din acest considerent”, a explicat Cătălin Cherecheş, edilul municipiului Baia Mare.

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite