BLOCADA 2014: Filtre rutiere şi sute de amenzi la frontiera de nord a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filtre rutiere şi amenzi la frontiera cu Ucraina
Filtre rutiere şi amenzi la frontiera cu Ucraina

Poliţiştii din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, poliţie transporturi, operaţiuni speciale, criminalitate organizată, acţiuni speciale, precum şi arme, explozivi şi substanţe periculoase continuă acţiunea de prevenire şi combatere a activităţilor ilicite, pe raza judeţelor limitrofe frontierei cu statele non-UE, printre care şi Maramureş.

În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţişti pe raza judeţului Maramureş în ziua de 4 septembrie a.c., au fost instituite 92 de filtre rutiere şi au fost efectuate 98 controale la unităţi comerciale. Poliţiştii au constatat 48 de infracţiuni şi au aplicat aproape 600 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 190 000 de lei. 

Potrivit informaţiilor furnizate de către Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş, din totalul infracţiunilor constatate un număr de 22 au fost de natură judiciară, 16 de natură economico-financiară, trei la regimul circulaţiei rutiere iar restul de altă natură.

În ceea ce priveşte contravenţiile constatate, cele mai multe, 438, au fost la regimul circulaţiei. De asemenea poliţiştii maramureşeni au intervenit şi au aplicat 65 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 55 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

 

Ca măsuri suplimentare au fost confiscate aproape 15.000 de ţigări (730 pachete), trei arme neletale şi 23 bucăţi muniţie, precum şi 1679 mc material lemnos. Valoarea bunurilor confiscate se ridică la 473 000 de lei.

 

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite