Bărbatul schizofrenic suspectat de uciderea tatălui, în stare de şoc. Medic: „Aşa se întâmplă deseori cu autorii crimelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul acuzat că şi-ar fi ucis tatăl este încă în stare de şoc. El se află internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal din Sighetu Marmaţiei, iar medicii nu reuşesc să comunice cu el.

Surse din spital spun că nu se poate comunica în niciun fel cu bărbatul suspectat că şi-ar fi ucis tatăl luni noaptea. Acesta a ajuns la spital după ce, marţi noaptea, a fost prins în localitate Apa din judeţul Satu Mare. Medicii spun că astfel de comportamente sunt obişnuite în asemenea cazuri.

„Aşa se întâmplă, adeseori, cu autorii de crime. În primele 24 de ore, nu scot nicio vorbă. E acea stare de şoc. În plus, există posibilitatea să existe şi un sentiment de vinovăţie. Situaţia sa va fi analizată în perioada următoare. În termen de 30 de zile, se va întruni o comisie care va realiza expertiza medico-legală, pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ”, a explicat, pentru Axanews.ro, medicul psihiaru Petru Stan.

Concluziile medico-legale vor arăta dacă a avut sau nu discernământ în momentul producerii crimei, urmând ca, în funcţie de asta, să se decidă trimiterea lui în faţa instanţei ori trimiterea lui într-un centru de specialitate.

Bărbatul de 38 de ani era diagnosticat cu schizofrenie paranoidă şi luni noaptea, probabil într-un acces de furie, procurorii spun că şi-ar fi ucis tatăl, lovindu-l cu un obiect contondent în cap, după care i-a tăiat gâtul. Liviu Gavrilescu avea 65 de ani şi a fost consilier IT la Instituţia Prefectului timp de mai mulţi ani. El a fost, de asemena, profesor la Centrul Universitar Nord din Baia Mare.

Mai puteţi citi:

 

Cum a fost prins bărbatul din Maramureş suspectat că şi-a ucis tatăl. Victima a fost descoperită cu gâtul tăiat 

A fost prins principalul suspect al crimei din Baia Mare. Anchetatorii spun că victima ar fi fost lovită mai întâi în cap, după care i-a fost tăiat gâtul

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite