Baia Mare: Pistă de alergare specială în Parcul Municipal pe o lungime de 800 m

0
Publicat:
Ultima actualizare:
alergare

Motive de bucurie pentru cei care iubesc să alegere în aer liber prin Parcul Municipal Regina Maria din municipiul de pe malul Săsarului. Asta deoarece municipalitatea a demarat lucrările de amenajare a unei piste speciale de alergere.

"Foarte mulţi băimăreni fac mişcare în Parcul Municipal Regina Maria, de aceea am început să amenajăm o pistă de alergare, din tartan. Aceasta va avea o lungime de 800 de metri. 

Este vorba de o dorinţă mai veche, pe care punem acum în practică, utilă pentru cei care doresc să alerge în aer curat şi să aibă şi condiţiile necesare. Am făcut câteva teste, am stat de vorbă cu cei care aleargă şi am decis că varianta pe care o vom adopta va fi cea cu tartan, o suprafaţă elastică. 

Cea mai sănătoasă ar fi fost varianta cu rumeguş, pe care am testat-o, dar aceasta ar fi avut nevoie de întreţinere continuă şi atunci am considerat că o bandă din tartan este şi estetică, dar are şi costuri reduse de întreţinere", a declarat primarul Cătălin Cherecheş. 

Edilul a dat asigurări că în cel mult două luni, băimărenii vor putea alerga pe noua pistă"Asta ca un semnal pentru Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Ministerul Tineretului şi Sportului cărora le mulţumim că nu ne-au dat încă în administrare terenul de atletism".

"Cel mai bun loc pentru alergat este Parcul Municipal. Este o zonă deosebită, unde vara este umbră. Cei care până acum alergau în praf pe terenul de atletism vor avea posibilitatea să folosească această pistă, din tartan. Sunt fericit, pentru că în sfârşit vom avea o zonă unde să alergăm, să facem sport, indiferent de vârstă şi sunt convins că foarte mulţi băimăreni vor profita de ceea ce se realizează aici", a subliniar Cristian Balaj, arbitru FIFA. 

Citeste si: Provocare la schi şi alergare montană la Sinaia, într-o cursă nocturnă pentru cucerirea Bucegilor

Concurs de alergare pe munte, în weekend, la Cheia

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite