Bacalaureat 2016 Baia Mare. Candidat, după ultima probă: „A fost chiar ok, nu mă aşteptam să fie aşa simplu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima probă la Bac 2016, proba la alegere, a fost mai uşoară, cel puţin asta susţin absolvenţii de la CN ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare, care au susţinut examenul la biologie sau geografie.

Cei mai mulţi au susţinut ultima probă la Bacalaureat 2016 din biologie, dar şi geografie, informatică şi fizică. Mult mai puţini au dat examenul din sociologie. Cei care au ales biologia, însă, spun că subiectele au fost uşor de rezolvat şi se aşteaptă la note mari. ”A fost foarte ok. Nu mă aşteptam să fie aşa simplu. A fost cam ce am făcut şi la clasă, dar poate chiar mai uşor un pic, pentru că la clasă ne pregăteau mereu pentru subiecte mai grele, ca să nu fim suprinşi la bac”, spune o elevă ce a ieşit printre primii din sală. Colegii ei fac glume, imediat ce o văd şi o îndemană: ”spune că au fost subiectele grele, poate aşa, la anul o să dea şi mai uşoare”. După hohoele de râs pe care le-a stârnit, un alt elev confirmă că nivelul subiectelor a fost uşor de atins. ”A fost mai uşor decât mă aşteptam. Mă aşteptam la ceva mai greu. Sper că iau între 9 şi 10”, spune George Herţanu, probabil viitor student la medicină veterinară.

Nici cei de la geografie nu s-au plâns. ”Am avut Serbia, aici mi s-a părut un pic mai ciudat, ne-au cerut două oraşe şi trei unităţi de relief. A mai fost ceva despre resurse, iar de analizat - Grecia şi Norvegia - din punct de vedere al climei. A fost chiar banal, pentru că a trebuit să dăm trei diferenţe, dar sunt diferenţe mari între cele două ţări, deci chiar am avut ce să scriu acolo. Am dat mai multe. Iar la relief, la România am avut de dat trei deosebiri între Podişul Moldovei şi grupa Carpaţilor din care face parte Făgăraş. Nu era greu. Sunt diferenţe destule. A fost chiar uşor”, a spus Rareş Grad.  

Doi elevi eliminaţi pentru telefoane

În Maramureş au fost înscrişi pentru examenul de Bacalaureat 3.267 candidaţi. La proba de astăzi au absentat 180 de candidaţi, iar alţii doi au fost eliminaţi din concurs din cauza faptului că au avut telefoanele mobile  asupra lor. Unul dintre elevi era de a Liceul Tehnlogic Forestier şi susţinea proba la centrul de examinare de la Liceul Regele Ferdinand din Sighet, iar cel de-al doilea la Borşa.

 

CALENDAR BACALAUREAT, sesiunea iunie-iulie 2016:

13-15 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A);

15-17 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B);

21-24 iunie: Evaluarea competenţelor digitale (proba D);

27 iunie – 1 iulie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C);

4 iulie: Limba şi literatura română (proba E a, proba scrisă);

5 iulie: Limba şi literatura maternă (proba E b, proba scrisă);

6 iulie: Proba obligatorie a profilului (proba E c, proba scrisă);

8 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d, proba scrisă);

12 iulie: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00);

13-15 iulie: Rezolvarea contestaţiilor;

16 iulie: Afişarea rezultatelor finale.

Mai puteţi citi:

Bacalaureat 2016. Subiectele la matematică, un fel de „mură-n gură“. „Ne puteam da seama că greşim, dacă nu ajungeam la rezultatul cerut“

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite