Aspirină pisată vândută drept cocaină. Cum a fost păcălit un maramureșean

0
0

Un tânăr de 20 de ani din Maramureș a crezut că primește o cantitate mare de cocaină. În schimb, a primit aspirină pisată contra sumei de 8.000 de lei. Tânărul a reclamat înșelăciunea la poliție.

Aspirina pisată a fost vândută drept cocaină   FOTO pexels.com
Aspirina pisată a fost vândută drept cocaină FOTO pexels.com

Un caz halucinant au avut de descurcat polițiștii maramureșeni. Un tânăr de 20 de ani a reclamat la poliție că a fost înșelat cu suma de 8.000 de lei de către un individ. Însă la o cercetare mai amănunțită, polițiștii au constatat că acesta a fost păcălit că primește cocaină de acești bani. În schimb, a primit aspirină pisată.

Incidentul este de „cascadorii râsului”, însă ar trebui privit și ca un semnal de alarmă, despre cât de ușor se comercializează drogurile.

Chiar dacă în acest caz a fost vorba despre droguri false, în realitate, acesta a vândut, mai departe, către consumatori cantități din ceea ce credea el că este cocaină. Mai precis, tocmai așa a aflat că marfa pe care a cumpărat-o nu este de calitate, după ce mai multe persoane cărora le-a vândut la rândul lui, i-au reclamat acest fapt.

A aflat de la consumatori că marfa nu corespunde

Atunci a aflat că, de fapt, ceea ce a cumpărat el este aspirină pisată și după ce a analizat mai multe zile, s-a gândit să îl reclame la poliție pe falsul dealer de droguri false.

Polițiștilor nu le-a venit să creadă când au aflat despre ce este vorba în realitate.

Cazul a fost înregistrat la Poliția Târgu Lăpuș, de care aparține localitatea Cupșeni și este cercetat de polițiști.

Tânărul care a reclamat că a primit droguri false    FOTO Facebook
Tânărul care a reclamat că a primit droguri false FOTO Facebook

Este un dosar penal înregistrat la Poliția Târgu Lăpuș și se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului, pentru infracțiunea de înșelăciune”, transmite Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș.

Pentru trafic de droguri nu pot face nimic, deoarece aspirina nu intră în această categorie.

Mai multe persoane, reținute pentru droguri de la începutul anului

În luna martie a acestui an, doi bărbați au fost reținuți și apoi arestați preventiv după ce, în urma unor percheziții, oamenii legii au găsit și au ridicat peste 10 kilograme de canabis, o cultura indoor pentru cultivarea canabisului, o instalaţie de iluminat şi ventilat utilizată la creşterea şi întreţinerea culturii, un pistol metalic de culoare neagră, calibru 6 mm, suma de 26.865 lei, arăta atunci DIICOT Maramureş. De asemenea, un autoturism a fost indisponibilizat atunci, pentru cercetări, după ce au făcut percheziții și în autoturism.

La scurt timp, la începutul lunii aprilie, o altă persoanăa fost reținută și arestată preventive, iar alta plasată sub control judiciar pentru același motiv. Oamenii legii au găsit, în urma unor percheziții cocaină, canabis, pastile MDMA, bani şi alte lucruri care au legătură cu traficul de droguri de mare risc. Atunci, șase personae au fost duse la audieri.

De asemenea, pe parcursul anului au avut loc accidente rutiere soldate cu victime, cauzate de conducători auto care au urcat la volan după ce au consumat substanțe interzise.

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite