Tânăr prins în flagrant în timp ce vindea droguri de risc. Instanța decide sâmbătă dacă va fi arestat

0
Publicat:

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu procurori din cadrul DIICOT Constanța, au prins în flagrant, vineri, 19 august, un tânăr care comercializa droguri de mare risc.

Tânărul prins în flagrant în timp ce vindea droguri a fost reținut. FOTO Arhivă Adevărul
Tânărul prins în flagrant în timp ce vindea droguri a fost reținut. FOTO Arhivă Adevărul

În urma administrării probatoriului în cauză, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a persoanei în cauză, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Droguri de mare risc vândute de un tânăr. FOTO IPJ Constanța
Droguri de mare risc vândute de un tânăr. FOTO IPJ Constanța

Astăzi, 20 august, bărbatul urmează să fie prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, anunță IPJ Constanța.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Campanii antidrog pe litoral

În fiecare sezon estival, Agenţia Naţională Antidrog derulează campanii şi proiecte de prevenire a consumului de alcool şi droguri pe litoralul românesc. Cu pliante, corturi instalate pe nisip, întâlniri cu tinerii, barmanii, patronii de cluburi şi restaurante, agenţia încearcă să prevină consumul de substanţe interzise.

Toate aceste campanii ar trebui să prevină consumul de droguri sau alcool în rândul adolescenţilor care vin la mare. Conform unor date puse la dispoziţie de ANA, în judeţul Constanţa a crescut în fiecare an numărul de persoane trimise în judecată pentru trafic sau consum ilicit de droguri: 119 persoane în anul 2018, 149 de persoane în anul 2019 şi 296 de persoane în anul 2020. Datele pentru anul 2021 nu sunt centralizate deocamdată.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite