Aproape 200 de elevi nu s-au prezentat la prima probă scrisă a BAC-ului. Corpul de control al premierului monitorizează examenul în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incep probele scrise ale examenului de bacalaureat
Incep probele scrise ale examenului de bacalaureat

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie, au debutat în data de 25 august, prima probă scrisă fiind cea la Limba şi Literatura Română.

În judeţul Maramureş pentru a doua sesiune Între 18 – 19 august a avut loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), respectiv Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), 19 – 20 august  - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) şi 21 – 22 august - evaluarea competenţelor digitale (proba D).

Vă reamintim că în sesiunea din vară a BAC-ului procentul de promovabilitate la nivel de judeţ Maramureş a fost de 63,21%. În sesiunea din vară au fost depuse peste o mie de contestaţii, doar 441 dintre ele fiind admise.

Calendarul probelor scrise:

25 august  Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

26 august Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

27 august Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

29 august Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

În data de 1 septembrie este programată afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00), pentru ca în perioada 2-3 septembrie să aibă loc rezolvarea contestaţiilor depuse.  Afişarea rezultatelor finale, conform programului stabilit de Ministerul Educaţiei, va avea loc în data de 4 septembrie.

UPDATE Prima probă scrisă a examenului de bacalaureat la nivel de judeţ Maramureş a trecut fără probleme. În total s-au înscris pentru susţinerea probei 1076 de candidaţi, s-au prezentat doar 896. Absenţi au fost 180, din motive numai de ei ştiute. 

Cât priveşte subiectele, elevii s-au declarat în general mulţumiţi, deşi unii nu se aşteptau la subiectul III la poezie. Din câte se cunoaşte în Maramureş se află pentru a monitioriza examenul un reprezentant al Corpului de control al premierului. 

În data de 26 august va avea loc proba scrisă la Limba şi Literatura maternă. Matematică. 

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite