Aparatură medicală de 330.000 euro la Spitalul Judeţean Baia Mare. O sală de operaţie nouă, dată în folosinţă în curând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Planuri mari pentru conducerea Spitalului Judetean Baia Mare in 2015 FOTO:Rares Moise/Adevarul
Planuri mari pentru conducerea Spitalului Judetean Baia Mare in 2015 FOTO:Rares Moise/Adevarul

Dotări la standarde europene la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare. În cursul săptămânii viitoare va fi dată oficial în folosinţă noua sală de operaţie de pe secţia de Neurochirurgie, planurile conducerii unităţii spitaliceşti fiind legate de transformarea etajului II al spitalului într-un loc al specialităţilor chirurgicale.

“Săptămâna viitoare vom face o deschidere oficială a noii săli de operaţie de la Neurochirurgie, sală de operaţie la standarde europene. Dotarea sălii de operaţie este realizată prin sponsorizare timp de doi ani de zile de o societate din Baia Mare şi pe lângă asta Spitalul Judeţean a mai alocat 400.000 lei pentru amenajare, respectiv filtre, pereţi de aluminiu, aparat de sterilizare a apei. Ne dorim ca tot blocul operator să fie la standarde europene. 

Am început cu sala de operaţie şi vom continua investiţiile. Ne dorim ca la anul să mai reabilităm şi să aducem la standard europene încă două săli de operaţie. Tot etajul II vrem să îl alocăm specialităţilor chirurgicale. Aici vom face încă două săli de operaţii noi.

Ne dorim achiziţionarea unui litotriptor (peste 200.000 euro ca şi valoare) şi un ecograf de înaltă performanţă cu elastografie de ficat şi elastografie de sân. Valoarea acestor două investiţii se ridică la suma de 330.000 euro. Din fonduri proprii ale spitalului. 

Aceste aparate sunt absolut necesare pentru noi în derularea activităţii medicale”, a adăugat ec. Sorina Pintea, manager Spitalul Judeţean Baia Mare. Acesta a mai adăugat că aceste aparate mai există la Cluj şi la Tg. Mureş. Tot din venituri proprii Spitalul Judeţean a mai cumpărat un sterilizator, acestea urmând a fi schimbate rând pe rând. Valoarea acestuia este de 180.000 euro. 

Citeste si: Se va construi o secţie nouă la Spitalul Judeţean Arad

Laboratorul de Angiografie  de la Spitalul Judeţean Argeş e gata să primească pacienţi

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite