Angajat model. A furat 60.000 lei din banii statului, dar a pus banii înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un angajat al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Maramureş, Bogdan. A., a încasat mii de lei în mod ilegal. Angajatul AJPS Maramureş a reuşit să fure Statul Român cu suma de 60.000 de lei. El este acuzat de delapidare.

A plecat la muncă în Franţa pentru ca să îşi poată plăti prejudiciul cauzat. Acesta a fabricat coduri numerice personale (CNP) fictive timp de câteva luni. “Întreaga poveste este o poveste dacă vreţi ca după un scenariu de film american, cu haker-ul cel istet, care pana la urma ar trebui angajat de FBI sau ma rog de o alta institutie tot atat de serioasa. 

Cazul nostru este cu  un tanar, care a intampinat aceleaşi probleme financiare ca şi mulţi alţi tineri şi dacă vreti probabil nu sunt eu analist, niste probleme de ordine psihologic, deci de frustrari datorită faptului că eu sunt bun,m mă pricep şi când măp uit pe statul de de ordinul vad ca suma mea de acolo este mai mica decat a altora pentru ca pana la urma aici vorbim de un sistem public.

Este vorba despre o delapidare despre putin peste 60.000 lei care s-a produs intr-un interval mai larg de timp prin intermediul sistemului informatic utilizat de institutie si prin intermediul unui cont bancar. Există o singură situaţie în relaţia noastră cu băncile. 

El nu lua din banii altor oameni, lua din banii bugetului de stat. Deci solicita bani pentru persoane cu coduri numerice personale fictive, inventate…. Şi prinsese atât de bine altgoritmul de creare a acelor coduri numerice personale, încât ele păreau reale şi astfel plăţile se făceau” a declarat Ovidiu Morar, directorul AJPS Maramureş.

Acesta a declarat că tânărul a dat banii înapoi, tocmai de aceea instanţa de judecată a aplicat o pedeapsă de cinci luni cu suspendare, fără executarea pedepsei. 

Citeste si: Doi adolescenţi sunt cercetaţi pentru furt de bani din automatele de băuturi

A fugit de poliţiştii austrieci, dar a fost reţinut în Vama Oancea

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite