Alianţa PSD-UNPR-PC, reclamată din nou la BEJ. Culorile drapelului trebuie înlocuite de pe bannere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Culorile drapelului trebuie înlocuite de pe bannerele alianţei PSD-UNPR-PC Foto: Adevărul
Culorile drapelului trebuie înlocuite de pe bannerele alianţei PSD-UNPR-PC Foto: Adevărul

Dacă zilele trecute alianţa PSD-UNPR-PC era nevoită să înlocuiască bannerele cu inscripţia „USL Trăieşte“, acum aceştia trebuie să se gândească la o altă variantă pentru acele afişe în care se foloseşte ilegal de drapelul României, după ce PDL Maramureş a depus o reclamaţie la Biroul Electoral Judeţean.

PDL Maramueş a depus o nouă plângere către BEJ Maramureş prin care contestă alte bannere folosite de alianţa PSD-UNPR-PC. Reclamaţia a fost admisă de reprezentanţii BEJ. 

De această dată, cei de la PDL spun că alianţa electorală se foloseşte de afişe electorale care reproduc culorile drapelului alăturate sloganului „Mândri că suntem români“ şi „România puternică în Europa“. Democrat-liberalii arată în motivarea plângerii că sloganele folosite inoculează ideea că doar cetăţenii care vor exprima votul pentru candidaţii PSD se pot simţi mândri că sunt români, doar în acest fel România având un cuvânt de spus în Uniunea Europeană. 
 

S-a mai arătat că folosirea acestor sintagme, folosirea drapelului naţional, a stemei Statului Român sau a Uniunii Europene încalcă legislaţia, potrivit căreia sunt interzise afişele care combină culorile într-o succesiune care reproduce steagul României sau al altui stat. Astfel de bannere au fost amplasate în diferite locuri din judeţ. 

„Se admite plângerea formulată de Organizaţia Judeţeană a Partidului Democrat Liberal şi dispune înlăturarea afişelor şi bannerelor electorale folosite de alianţa electorală PSD-UNPR-PC care conţin reproducerea Drapelului României de pe raza judeţului Maramureş“, se arată în decizia BEJ Maramureş.  

În ceea ce priveşte această nouă plângere, liderii PSD Maramureş spun că, la rândul lor, au depus o contestaţie la Biroul Electoral Central şi aşteaptă soluţionarea sa. „Nu sunt însemnele noastre, sunt ale României şi nouă nu ne este ruşine cu ele. Nu i-am împiedicat noi pe cei de la PDL să le folosească şi nici să le fie ruşine de drapelul nostru. Sigur, după ce au făcut cât au fost la guvernare îi înţeleg că le este ruşine. Sunt culorile României, noi ne mândrim cu ele şi de aceea am decis să le folosim şi pe aceste bannere. Aşteptăm răspunsul contestaţiei, iar dacă BEC va decide că sunt neconforme noi vom respecta legea“, a arătat Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş. 

BEJ Maramureş trimite în moarte clinică „USL Trăieşte“. Bannerele ce conţin sigla fostei alianţe trebuie înlăturate

USL moare judeţ cu judeţ

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite