Al doilea centru medico-social din Maramureş se deschide la Dragomireşti. La Sighet centrul medico-social, de 6 ani în aşteptare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu luna septembrie a acestui an la Dragomireşti va funcţiona un centru medico-social care va oferi servicii medicale, dar şi sociale persoanelor cu diferite afecţiuni, atât din Dragomireşti, cât şi din localităţile din jur.

Centrul va funcţiona, pentru început cu 20 de paturi. Vor fi în total 5 infirmieri, 4 asistenţi medicali, un medic şi un manager. 

Potrivit declaraţiilor făcute de către directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, dr. Rareş Pop, în momentul de faţă finanţarea pentru acest centru este asigurată în întregime, organigrama a fost şi ea definitivată pentru buna organizare a centrului, astfel că nu mai există niciun fel de probleme.

"Din punctul de vedere al finanţării ea există în momentul de faţă, pentru că s-a făcut solicitarea. Au organizat concursuri pentru completarea întregii organigrame pe care a a gândit-o administraţia publică locală în contextul legal. Urmează să vedem ce şi cum şi sper ca în septembrie să poată să îşi înceapă activitatea cu paturile care le au aprobate în structură", a explicat Rareş Pop. 

Directorul DSP Maramureş a ţinut să arate că deschiderea acestui al doilea centru din judeţ, după cel déjà existent în Tg. Lăpuş, ar fi “un debuşeu pentru patologia post acută, sau pentru patologia vârstnică, care are şi o componentă socială destul de consistentă. Din păcate, în judeţ avem destul de mulţi pacienţi de această ultimă categorie”.

El a mai adăugat că în proiectul iniţial era vorba despre deschiderea şi unui astfel de centru la Sighetu Marmaţiei, existând şi o anumită investiţie făcută într-o clădire din cadrul Spitalului Municipal Sighet, "dar deocamdată Primăria Sighet nu are până la acest moment deschiderea de a pune în funcţiune acest centru. Clădirea este utilată, mobilată, dar nu au făcut niciodată solicitarea pentru a primi alocarea bugetară şi pentru a organiza concursuri pentru organizarea de posturi. Lucru care se întâmplă de mai bine de 6 ani". 

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite