A comandat un laptop nou pe internet, dar a primit în schimb o vechitură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost înşelat cu un sdispozitiv vechi   Foto: Adevărul
Bărbatul a fost înşelat cu un sdispozitiv vechi   Foto: Adevărul

A păţit-o un bărbat din Seini, carespune că a comanda de pe un site un laptop nou, în valoare de 2.700 de lei. Ce a primit în schimb l-a făcut să meargă direct la poliţie.

Sâmbătă, 01 octombrie, un bărbat din Seini a sesizat poliţia în legătură cu fatul că a fost înşelat. Acesta a declarat că la data de 30.09.2016 a comandat un laptop în valoare de 2.700 de lei de pe un site, iar în următoarea zi, a primit coletul. Omul a achitat curierului contravaloarea produsului şi încă 20 de lei taxe de transport. După ce a deschis coletul, seineanul şi-a dat seama că a fost înşelat, întrucât nu a primit laptopul comandat ci un dispozitiv electronic vechi.

Poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea recuperării prejudiciului şi identificării autorilor, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

Pentru a evita să deveniţi victimele unor astfel de înşelăciuni, poliţştii atrag atenţia cu privire la modul de achiziţionare a bunurilor de pe diverse site-uri de internet: verificaţi dacă site-ul de pe care comandaţi produsele este de încredere, dacă oferă date de identificare complete - contact, adresă, cod de înregistrare fiscală, dacă precizează condiţiile de livrare şi plată! Este indicat să nu se formuleze niciun formular online în care se cer datele personale. Folosiţi un serviciu de curier cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel că aveţi în colet produsul comandat!

Mai puteţi citi:

Trei tractoare căutate de autorităţile spaniole, găsite în Maramureş

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite