12 focuri de armă pentru reţinerea unui contrabandist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unei acţiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 3.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi F.Rusă. Pentru reţinerea celor implicaţi în activitatea infracţională poliţiştii au folosit armamentul din dotare, fiind trase 12 focuri de avertisment in plan vertical.

Sâmbătă, în jurul orei 02.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmaţiei a observat mai multe persoane care se deplasau de pe versantul muntos Măgura spre localitatea Rona de Sus şi care transportau în spate colete voluminoase.  Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbaţii au fugit în pădurea din apropiere, dispersându-se pe mai multe direcţii.

Astfel, poliţiştii de frontieră au executat, conform legii, 12 focuri de avertisment în plan vertical, reuşindu-se reţinerea unei persoane, cetăţean român în vârstă de 38 ani. În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională. La cercetarea terenului au fost descoperite 7 baxuri ce conţineau cantitatea de 3.500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi F.Rusă, în valoare de peste 31.300 de lei.

Maramureşeanul este cercetat acum de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

VIDEO Metode inedite de transport al ţigărilor de contrabandă. Al doilea scafandru prins în doar 3 zile

VIDEO Contrabandă: Focuri de armă pentru reţinerea a trei  maramureşeni

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite