UPDATE FOTO Ultimul drum al lui Dumitru Sechelariu. Mii de oameni au aplaudat la trecerea cortegiului funerar pe străzile Bacăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupul neînsufleţit al lui Dumitru Sechelariu, cel care a fost primar al municipiului Bacău între anii 1996-2004, a părăsit locuinţa sa la ora 13.00, iar cortegiul funerar străbate oraşul spre Cimitirul Central pe un traseu de aproximativ 3 kilometri.

UPDATE 16.20 Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dumitru Sechelariu a fost coborât în cripta familiei din Cimitirul Central în jurul orei 16.00. Miile de oameni adunate la slujbă se întorc spre case.

UPDATE 14.45 Cortegiul a ajuns la Cimitirul Central, iar sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dumitru Sechelariu a fost depus pentru ultima slujbă în Capela "Sf. Treime". Pe drumul spre cimitir, zeci de mii de băcăuani adunaţi pe marginea drumului au aplaudat la trecerea cortegiului funerar.

UPDATE 13.10 Sicriul lui Dumitru Sechelariu a fost scos din sediul Academiei de Tenis EMD de către zece oameni printre care s-au numărat Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Gabriel Vlase, deputat de Bacău, Costică Vlase, fratele parlamentarului, Dorian Pocovnicu, subprefect de Bacău, Gheorghe Chivorchian, fostul preşedinte al FCM Bacău, Adrian Şerban, primarul oraşului Slănic Moldova. Cortegiul, format din mii de oameni, a pornit spre cimitir, unde va ajunge peste aproximativ o oră şi jumătate. Zeci de mii de oameni au ieşit din case şi aşteaptă trecerea procesiunii de o parte şi cealaltă a străzilor oraşului.

UPDATE 12.20 Cortegiul funerar, compus din peste 50 de maşini şi mii de oameni, va porni în jurul orei 12.30 înspre Cimitirul Central, pe un traseu de aproximativ 3 kilometri care va trece prin centrul oraşului. Gigi Becali a ieşit din casa în care este privegheat Dumitru Sechelariu, s-a urcat pe digul barajului de acumulare situat la câţiva zeci de metri şi vorbeşte cu oamenii care aşteaptă ca sicriul să fie scos. “Faptul că Dumitru Sechelariu mi-a cerut mie iertare este ca o spovedanie, n-aveam cum să nu-l iert, am şters cu buretele tot ce-a fost rău între noi“, le spune Becali oamenilor.

UPDATE 12.00 Miron Cozma a venit la Bacău alături de Marinela Niţu şi a făcut un exerciţiu de imagine la căpătâiul fostului primar. “Ar trebui ca numele oraşului Bacău să fie schimbat în Dumitru Sechelariu“, a declarat fostul lider al minerilor din Valea Jiului, care a adăugat că Dumitru Sechelariu l-a ajutat foarte mult de-a lungul vieţii. Sute de oameni sunt adunaţi pe strada din faţa casei lui Sechelariu. Alte mii de persoane aşteaptă la Cimitirul Central, acolo unde va fi înmormântat fostul primar. Primăria Bacău a refuzat cererea ca pe faţada Primăriei să fie postat un portret uriaş al fostului edil.

UPDATE 11.30 Primăria a aprobat în cele din urmă traseul cortegiului, ca urmare a presiunilor presei. Traseul a fost aprobat de secretarul instituţiei. Primarul Romeo Stavarache şi-a făcut de lucru şi a plecat la Bruxelles, netrecând pe la coşciugul fostului edil. 

UPDATE ORA 10.50 Primarul Romeo Stavarache nu a aprobat cortegiului funerar să treacă prin centrul oraşului. De asemenea, surse din anturajul familiei lui Dumitru Sechelariu ne-au destăinuit că primarul nu a aprobat nici ca lui Dumitru Sechelariu să i se pună o fotografie în Primărie. Aceleaşi surse dau o dezminţire: nu e adevărat că Dumitru Sechelariu ar fi cerut şi pe patul de moarte ca apropiaţii lui să recupereze sutele de mii de euro pe care Gigi Becali i le datorează pentru fundaşul central Eugen Baciu. Mai mult, Becali şi alţi prieteni de-ai lui Sechelariu ar fi vrut să facă o chetă pentru a-i găsi fostului edil un donator de plămâni, lucru medical imposibil. Un amănunt şocant: în dimineaţa morţii, pentru prima dată de ani de zile, Dumitru Sechelariu s-a bărbierit singur şi a cerut să fie tuns..

UPDATE ORA 10.20 Cu câteva minute în urmă, la Academia de tenis, unde este depus trupul lui Sechelariu, a ajuns şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali, care a declarat că l-a iertat pe fostul primar al Bacăului. Becali a mai spus că l-ar fi iertat, chiar dacă Sechelariu nu şi-ar fi cerut scuze, pentru că are multe amintiri frumoase cu el, pe care nu le va putea uita niciodată. Mai apoi, Becali a recitat câteva pasaje din Biblie şi a intrat în clădirea unde este depus corpul lui Dumitru Sechelariu.

Sergiu Sechelariu, fratele defunctului, a solicitat Primăriei Bacău aprobare pentru ca 50 de autoturisme şi mai multe autobuze, care vor forma cortegiul, să poată circula cu viteză redusă şi cu avariile pornite prin centrul oraşului.

Convoiul va face cu o singură oprire - în faţa Primăriei Bacău, unde se va ţine un moment de reculegere.

Deoarece fostul edil are calitatea de revoluţionar, printr-un brevet semnat în anul 2000 de Ion Iliescu, familia a făcut demersuri ca Dumitru Sechelariu să fie condus pe ultimul drum cu onoruri militare.

Se pare că această solicitare a familiei nu a fost aprobată de administraţia locală.

Procesiunea religioasă, ce va începe la ora 13:30, va fi oficiată de 30 de preoţi.

Vom reveni cu amănunte!

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite