UPDATE VIDEO Sergiu Sechelariu: „Ultima dorinţă a fratelui meu a fost să-şi ceară scuze public de la Viorel Hrebenciuc, Gigi Becali şi Romeo Stavarache”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului primar al Bacăului a ajuns acasă duminică, 17 februarie, la ora 21.30. Maşina care îl transporta pe Dumitru Sechelariu a intrat în Bacău cu viteza de peste 100 de kilometri pe oră şi a fost tot timpul secondată de jeepul lui Andrei Şerban, primarul Slănicului şi finul lui Sechelariu.

UPDATE, ora 15.00: Contactat de jurnaliştii „Adevărul", Gigi Becali a declarat că va participa mâine la înmormântarea lui Dumitru Sechelariu, ocazie cu care va dezvălui şi dacă l-a iertat sau nu pe Dumitru Sechelariu. Fostul primar al Bacăului va fi condus pe ultimul drum de un cortegiu format din 50 de maşini, pe un traseu lung de aproximativ 3 kilometri, care va traversa centrul oraşului. Familia a anunţat că, în faţa Primăriei Bacău, cortegiul funerar va opri pentru un scurt moment de reculegere.

UPDATE, ora 14.35: Sergiu Sechelariu, fratele lui Dumitru Sechelariu, a făcut câteva declaraţii pentru reprezentanţii presei adunaţi în faţa holului unde a fost depus catafalcul: „Ultima dorinţă a fratelui meu, pe care m-a rugat s-o transmit, a fost să-şi ceară scuze public lui Viorel Hrebenciuc, Gigi Becali şi Romeo Stavarache (n.r. - actualul primar al Bacăului). Cu Viorel Hrebenciuc a apucat să vorbească la telefon, Gigi Becali nu era în ţară, cu Romeo Stavarache n-a mai vorbit", a spus Sergiu Sechelariu.

UPDATE, ORA 13.30: Agripina Sechelariu, mama răposatului, a ajuns la priveghi însoţită de nepotul Doruleţ Sechelariu şi de mai mulţi responsabili din conducerea trustului „Deşteptarea“.

UPDATE, ORA 12.35: Un cordon format din angajaţi ai unei firme de pază din Bacău îi ţine la distanţă pe reprezentanţii presei trimişi să relateze evenimentul. În interiorul Academiei de tenis EMD, acolo unde este depus corpul neînsufleţit al lui Dumitru Sechelariu, nu au acces nici măcar ziariştii cotidianului băcăuan “Deşteptarea“, controlat de familia Sechelariu. Sute de oameni obişnuiţi au trecut până acum prin faţa catafalcului. Printre personalităţile venite la priveghi se numără omul de afaceri Dorinel Umbrărescu. Familia Căşuneanu a trimis o coroană de flori.

Cel care a fost primar al Bacăului în perioada 1996-2004 a fost depus în holul hotelului EMD din Şerbăneşti, aflat în proprietatea familiei. Slujba religioasă a fost ţinută de şase preoţi.

Întreaga stradă pe care locuia fostul edil a fost împânzită de angajaţi ai unei firme de pază şi protecţie.

Familia a decis ca sicriul cu trupul lui Dumitru Sechelariu să nu mai fie mutat la o capelă, aşa cum fusese programat iniţial, ci să fie ţinut în holul EMD până marţi la ora 12:00, când va avea loc slujba de înmormântare la Cimitirul Central.

Până acum 10 ani, Dumitru Sechelariu era patronul oraşului Bacău. Prăbuşirea lui a fost la fel de abruptă ca ascensiunea. Măcinat de boli şi însingurat, a murit sâmbătă într-un spital din Austria.

Dumitru Sechelariu, fost primar al Bacăului între 1996 şi 2004 şi unul dintre marile personaje ale tranziţiei, s-a stins din viaţă sâmbătă dimineaţă, într-o clinică din Viena. 

„Despre viaţa mea s-ar putea face un film“, spunea adesea Dumitru Sechelariu. Este, poate, cea mai adevărată declaraţie pe care a dat-o presei. Traseul vieţii lui urmează forma unui clopot. Pleacă de jos, urcă foarte rapid şi se prăbuşeşte la fel de rapid. Citeşte povestea măririi şi decăderii lui Dumitru Sechelariu, omul care s-a crezut deasupra tuturor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite