UPDATE Basarabenii care votează la Bacău preşedintele Republicii Moldova: „Sunt foarte importante aceste alegeri, ele vor spune încotro se îndreaptă ţara”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii moldoveni votează preşedintele Republicii Moldova la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Studenţii moldoveni votează preşedintele Republicii Moldova la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău

128 de persoane votaseră până la ora 12.30 la secţia de vot de la Universitatea „Vasile Alecsandri“, una din cele 100 de secţii înfiinţate în diasporă pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova. În judeţul Bacău au domiciliul temporar sau definitiv peste 500 de cetăţeni ai statului vecin, care ar putea vota la acest tur de scrutin.

UPDATE După numărarea voturilor, Maia Sandu a obţinut la secţia de vot din Bacău aproape 90% din numărul total de voturi legal exprimate. „Au fost în total 389 de voturi. Au votat persoane atât din municipiul Bacău cât şi din Târgu Ocna, Slănic Moldova, Piatra Neamţ sau Roman. În urma numărării voturilor, Maia Sandu a obţinut 354 de voturi din totalul de 389 de alegatori“, ne-a declarat Ilie Baxan,student şi preşedinte al GITB Bacău. 

De la primele ore ale dimineţii, până la ora 12.30, la secţia de la Universitatea din Bacău, organizată la parterul instituţiei, votaseră 128 de persoane, aproximativ 20 % din numărul persoanelor cu drept de vot,  cetăţeni ai Republicii Moldova, care sunt evidenţe în judeţul Bacău. „Nu avem o listă de bază. O astfel de listă există doar la misiunile diplomatice. Cei mai mulţi dintre cei care au votat au fost tineri, studenţi, care învaţă aici. Nu s-au semnalat niciun fel de probleme“, a declarat, pentru ziarul Adevărul, Oxana Bortă, reprezentantul Ministerului de Externe al Republicii Moldova.

Cei mai mulţi dintre studenţii care au votat şi-au exprimat speranţa într-un viitor mai bun al Republicii Moldova, mai prosper şi cu un grad de corupţie mai redus.  „Mă bucur că pentru buna organizare a alegerilor s-a implicat şi primăria, cu secţiile de votare. Jandarmeria şi Poliţia veghează la buna desfăşurare. Până acum au votat 128 de persoane. În Bacău sunt peste 300 de studenţi din Republica Moldova, la care se adaugă şi elevii de liceu din clasa terminală, aproximativ 100. Eu am votat pentru a doua oară în viaţă, am votat pentru prosperitate, am votat pentru liniştea celor de acasă. Sper ca Republica Moldova să-şi continue parcursul european“, a precizat Ilie Baxan, preşedintele Asociaţiei GITB Bacău, implicat în organizarea alegerilor şi student la Universitatea din Bacău.

O parte din studenţii din Republica Moldova cred că alegerile din acest an vor hotărî în ce direcţie se va îndrepta ţara lor. „Sunt foarte importante aceste alegeri, ele vor spune încotro se îndreaptă Moldova. Preşedintele este ales direct, iar opţiunile sunt clare. Sperăm ca ţara noastră să meargă pe direcţia bună înainte“, a spus Mihai, un alt student care învaţă la Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite