Un frizer din România, acuzat că dat o lovitură de proporţii într-un cunoscut hypermarket din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO E.Leclerc.com
FOTO E.Leclerc.com

Un tânăr de 20 de ani, din România a fost arestat în baza unui mandat european de arestare, fiind acuzat că a dat o spargere într-unul din mazinele lanţului E.Leclerc. Suspectul acuzat că ar fi furat telefoane şi alte electonice de aproape 30.000 de euro este un frizer din Bacău.

UPDATE: Mama tânărului Cosmin Alin Juncu a contactat  telefonic redacţia ”Adevărul” incovând că fiul ei a fost chemat în Franţa doar pentru o confruntare şi nu ar fi comis niciun furt. Femeia pune aspectele reţinute în sarcina fiului ei în hotărârea Curţii de Apel Bacău pe seama faptului că ”în România nu ştiu să traducă”. În plus, mama lui Juncu a precizat că fiul ei a fost eliberat de autorităţile franceze în aceeaşi zi în care a ajuns în Franţa.

Ştire iniţială: Autorităţile judiciare din Mulhouse, Franţa au emis un mandat de arestare pe numele lui Cosmin Alin Juncu, un tânăr frizer în Bacău, acuzat că ar fi comis un furt în formă agravantă comis în luna februarie, anul curent, în localitatea Altkirch. 

Tânărul de 20 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bacău, iar judecătoriţii Curţii de Apel au dispus arestarea sa în baza mandatului european şi extrădarea în Franţa. Deşi a negat faptele reţinute în sarcina sa, Juncu a consimţit să fie extrădat. El a declarat instanţei că în luna februarie s-a aflat în Franţa dar într-un alt oraş decât cel în care a avut loc jaful.

Potrivit autorităţilor franceze, în noaptea de 17.02.2019, Alin Cosmin Juncu împreună cu alte persoane, a spart geamul antiefracţie al magazinului Leclerc din localitatea Altkirch iar din interior au sustras telefoane mobile, tablete multimedia, laptopuri, televizoare, calculatoare şi diverse accesorii în valoare de aproape de aproape 30.000 de euro şi au produs pagube de 18.360 euro.  

”Dispune predarea persoanei solicitate autorităţilor judiciare din Franţa, sub condiţia prevăzută de art.97 alin.2 din Legea nr.302/2004, în sensul că dacă se va pronunţa împotriva persoanei solicitate o pedeapsă privativă de libertate, aceasta să fie transferată în România pentru executarea pedepsei”, au menţionat judecătorii Curţii de Apel în hotărârea prin care au încuviinţat arestarea inculpatului. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite