Tânăr șantajat de o fată cu o filmare compromițătoare, pe care intenționa să o trimită viitoarei sale soții

0
Publicat:

O tânără de 20 de ani a fost reținută de polițiști pentru șantaj. Fata ieșise de câteva ori cu un băiat de 26 de ani, iar ulterior i-a cerut tânărului câteva sute de euro ca să nu îi trimită o înregistrare deochetată celei care urma să îi fie mireasă.

Tânărul a primit mesaje de amenințare de la o fată cu care ieșise de câteva ori FOTO arhivă Adevărul
Tânărul a primit mesaje de amenințare de la o fată cu care ieșise de câteva ori FOTO arhivă Adevărul

Pe 21 aprilie, un tânăr, de 26 de ani, din comuna Odobeşti a depus o plângere penală la Secţia 2 Poliţie Bacău, prin care a sesizat faptul că, în perioada 19-20 aprilie 2023, a avut o relaţie de prietenie cu o tânără de 20 de ani, din comuna Ungureni, făcându-i acesteia mai multe vizite în municipiul Bacău.

„Urmare a acestui fapt, tânăra, prin intermediul unei aplicaţii de socializare, ar fi început să-l ameninţe că îi va trimite viitoarei soţii a acestuia, o filmare compromiţătoare, dacă nu-i va remite suma de 300 de euro”, au stabilit anchetatorii.

Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de șantaj și tânăra a fost reţinută pentru o perioadă de 24 ore.

Șantaj cu poze indecente

O faptă similară a avut loc recent tot în județul Bacău. O tânără de 18 ani, din Bacău, a sesizat faptul că, o persoană necunoscută ar fi contactat-o telefonic, în perioada decembrie 2022-ianuarie 2023 și ar fi exercitat acţiuni de constrângere asupra ei.

Persoana în cauză a amenințat-o că va distribui membrilor familiei sale şi prietenilor, prin intermediul reţelelor de socializare, fotografii şi înregistrări video cu aceasta în ipostaze indecente, în cazul în care nu va da curs solicitărilor sale de a-i trimite și alte fotografii nud.

„Polițiștii au stabilit identitatea persoanei în cauză, respectiv, un bărbat de 31 de ani, din orașul Dărmănești și au probat activitatea infracțională a acestuia, faţă de care au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de şantaj”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Pe 9 mai, polițiștii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Bacău, împreună cu cei din cadrul Poliţiei oraşului Dărmăneşti şi criminaliști, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, emis de Judecătoria Bacău, la domiciliul suspectului, precum şi mandatul de aducere emis pe numele acestuia.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate dispozitive electronice. Bărbatul a fost condus la sediul poliției si audiat, fiind totodată, luată măsura reţinerii sale pentru o perioadă de 24 de ore.

„Atragem atenția asupra acestui gen de faptă și recomandăm maximă prudență în alegerile pe care le faceți, asupra persoanelor cu care interacționați și asupra datelor personale pe care alegeți să le divulgați”, avertizează polițiștii băcăuani.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite