Stavarache a reclamat-o la Biroul Electoral Municipal pe consiliera unui senator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei plângeri au fost înregistrate joi la Biroul Electoral de Circumscripţie Bacău. Romeo Stavarache a reclamat-o pe Andreea Butnaru, care lucrează chiar în secretariatul tehnic al Biroului şi este şi angajată la cabinetul senatorului Dragoş Luchian, candidat la Primăria Bacău, din partea liberalilor.

Astăzi, la Biroul Electoral de Circumscripţie din Bacău au fost făcute mai multe plângeri. Romeo Stavarache, candidat încă nevalidat la alegerile din 5 iunie, a reclamat un posibil conflict de interese în care s-ar afla Maria Andreea Butnaru, care este consilier juridic la cabinetul parlamentar al senatorului Dragoş Luchian, de asemenea candidat la Primăria Bacău. Andreea Butnaru este şi membru în Secretariatul Tehnic al Biroului Electoral de Circumscripţie, acolo unde se verifică listele cu semnături ale susţinătorilor candidaţilor.

Romeo Stavarache afirmă că Andreea Butnaru este cea care furnizează informaţii confidenţiale asupra listelor de susţinători. Aşa s-ar explica plângerea depusă astăzi de băcăuanul Iulian Pichiu, care a reclamat că semnătura sa şi a soţiei s-ar găsi pe lista susţinătorilor lui Romeo Stavarache şi a cerut să se facă verificări. „De unde a ştiut acest domn Pichiu că numele lui este în lista de susţinători. Acele informaţii sunt confidenţiale. Doamna Butnaru este consilerul lui Dragoş Luchian, este în conflict de interese“, a declarat primarul Stavarace pentru ziarul Adevărul. Potrivit declaraţiei de avere din ultimul an, Andreea Butnaru a câştigat 33 de mii de lei de la cabinetul parlamentarului Luchian, unde a fost consilier juridic. 

Iulian Pichiu afirmă că va face dezvăluiri despre ceea ce l-a determinat să reclame la BEM că numele lui se găseşte eronat pe lista lui Stavarache. „Inspirat de alţi băieţi care activează în domeniul civic, am solicitat să se facă verificări dacă mă găsesc pe acele liste. Împreună cu alţi activişti din societatea civilă vrem să demascăm impostura la toate partidele“, a precizat Iulian Pichiu, care spune că nu o cunoaşte pe Andreea Butnaru.

Politician pe lista PMP fără voia lui

Secretariatul Tehnic al BEM Bacău a confirmat existenţa celor trei plângeri. Cărora urmează să li se dea răspuns în zilele viitoare. „Prima plângere este a domnului Iulian Pichiu, care a cerut să se facă vericări, dacă se găseşte în lista electorală a lui Romeo Stavarache. La rândul lui, domnul Stavarache a făcut o plângere în care reclamă starea de incompatibilitate a domnişoarei Andreea Butnaru, colegă cu mine în Secretariatul Tehnic. Mai avem o plângere de la Adrian Păduraru, care afirmă că se află pe lista Partidului Mişcarea Populară, deşi nu a solicitat acest lucru“, a precizat Tincuţa Cobzaru, din cadrul Secretariatului Tehnic al BEM.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite