Spitalul Municipal şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău devin o singură entitate. Cum se va numi noua structură după reorganizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali şi judeţeni sunt chemaţi vineri să aprobe Contractul de asociere dintre Municipiul Bacău, Judeţul Bacău şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, având drept obiectiv reorganizarea celor două structuri medicale într-una singura.


Consiliul Local Bacău şi Consiliul Judeţean Bacău se vor reuni vineri în şedinţă extraordinară comună pentru a aproba proiectul de funcţionare complementară a Spitalului Municipal şi Spitalului Judeţean de Urgenţă, într-o singură entitate medicală – Spitalul de Urgenţă „Sf. Maria” din Bacău.

Potrivit autorităţilor locale, nu se doreşte un spital care să fie în competiţie cu celălalt, ci două structuri care să lucreze complementar pentru cetăţenii Bacăului.

"A fost un drum sinuos, cu dificultăţi, început pe data de 19 mai 2017, când CL şi CJ s-au întrunit în şedinţă comună, aprobând – cu unanimitate (19 voturi „pentru” din 19 posibile) – Acordul de cooperare ce avea drept obiectiv găsirea celor mai bune soluţii pentru asigurarea complementarităţii dintre cele două unităţi spitaliceşti. Am propus consilierilor, la acea dată, un proiect onest şi transparent convins fiind – ca şi acum – că sănătatea băcăuanilor nu are culoare politică şi că obiectivul principal este punerea în funcţiune a spitalului, nu menţinerea lui la stadiu de şantier", potrivit primarului municipiului bacău, Cosmin Necula.

Potrivit primarului, în ultimul an, urmare a acordului din mai 2017, Şcoala Naţională de Sănătate Publică, instituţie independentă, aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, a elaborat studiul de complementarizare a celor două spitale, formulând mai multe recomandări în privinţa acestui proiect vital pentru comunitat.

Între recomandările Şcolii, cele mai importante vizează asocierea CL şi CJ pentru implementarea proiectului de funcţionare complementară a celor două spitale şi, ulterior, constituirea unei singure entităţi medicale, Spitalul de Urgenţă „Sf. Maria”.

Practic, clădirea spitalul municipal şi aparatura medicală existentă vor rămâne în proprietatea municipiului Bacău, dar în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Pavilionul nou municipal va primi prin relocare unele dintre secţiile existente în Spitalul Judeţean, dar va include şi secţii/compartimente nou înfiinţate precum cardiologie, hematologie sau unitate de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite