Simpozion despre ecosistem cu participare internațională în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci se specialisti in domeniul biologiei se vor reuni in Bacau
Zeci se specialisti in domeniul biologiei se vor reuni in Bacau

În această dimineață de la ora 10.00 va avea loc deschiderea oficială a cea de a IX-a ediție a Simpozionului "Ecologia și Protecția Ecosistemelor" în aula Universității "Vasile Alecsandri" din Bacău.

Evenimentul este menit să se desfășoare timp de două zile și va avea loc sub egida "Anului Biodiversității" și va prilejui diferite discuții pe tema biologiei și dezvoltării durabile în scopul protecției mediului.

"Avem în jur de 130 de invitați de la universități din toată țara, muzee și de la institute de cercetare. Pentru prima dată anul acesta au răspuns invitației noastre și specialiști din străinătate, din Ungaria și Turcia", a explicat dr. Mihaela Ariton, muzeograf la Complexul Muzeal de Științele Naturii "Ion Borcea" din Bacău.

Discuțiile sunt programate să aibă loc atât astăzi cât și mâine și vor oferi șansa celor prezenți despre a vorbi despre cum trebuie protejat mediul înconjurător și care sunt ultimele descoperiri în domeniul biologiei.

"Sunt mulți cercetători care pot expune acum munca lor. Sâmbătă de la ora 9.00 va avea loc și Întălnirea anuală a Societății de Limnologie, care va fi urmată de aplicații la Salina din Târgul Ocna și Stațiunea Slănic Moldova", a mai zis Gabriela Gurău, directorul Complexului Muzeal, unul dintre organizatori.

 Manifestarea este realizată cu sprijinul Consiliului Județean, a reprezentanților de la Facultatea de Științe, catedra de biologie și muzeul de științele naturii.

"Se va discuta despre biodiversitatea și ecologia organismelor acvatice și terestre, despre biotehnologii de protecție și valorificare a resurselor mediului și pe teme de muzeografie",a încheiat Gabriela Gurău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite