Și consilier local, dar și angajat la primărie. A încasat ilegal 100.000 de lei

0
Publicat:

Un fost consilier local din comuna băcăuană Strugari este acuzat de incompatibilitate de către inspectorii de integritate. Potrivit ANI, în perioada 2016-2020, a exercitat simultan cu funcția de consilier local și o funcție contractuală în cadrul aparatului de specialitate al primarului.

ANI îl acuză pe Narcis Sorin Dospinescu de incompatibilitate FOTO arhivă Adevărul
ANI îl acuză pe Narcis Sorin Dospinescu de incompatibilitate FOTO arhivă Adevărul

Inspectorii de integritate au stabilit că Narcis Sorin Dospinescu (fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Strugari, județul Bacău) s-a aflat incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), întrucât a exercitat simultan cu funcția de consilier local și o funcție contractuală în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Strugari, realizând venituri în cuantum de 111.304 Lei.

„Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 și prevederile art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ”, spun reprezentanții Agenției Naționale de Integritate. Fostul consilier local a depus la dosar un punct de vedere, ân exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit articolului 91, alineatul 3), teza I din Legea nr. 161/2003, „Alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie.”

De asemenea,  articolul 88, alineatul 1, litera c din Legea nr. 161/2003, prevede că „Funcția de consilier local sau consilier județean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcții sau calități: (…) c) calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului județean ori al prefecturii din județul respectiv.”

Persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite