Sentinţe revoltătoare pentru prădători sexuali care au atacat o bătrână şi o mamă singură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agresorii care au dat buzna în locuinţa victimelor au stat în arest doar o zi
Agresorii care au dat buzna în locuinţa victimelor au stat în arest doar o zi

Doi bărbaţi din judeţul Bacău, care au dat buzna în locuinţele unor femei şi au încercat să le violeze, au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare. Judecătorii au apreciat că tinereţea şi lipsa antecedentelor penale reprezintă temeiuri reale de îndreptare a agresorilor.

Sentinţele extrem de blânde pronunţate de Judecătoria Podu Turcului nu au fost atacate de procurori, rămânând definitive la Curtea de Apel Bacău, unde judecătorii au respins apelul formulat de una dintre victime (o femeie de 77 de ani), respectiv al unuia dintre inculpaţi. Ba mai mult, judecătorii Curţii au obligat septuagenara să plătească 100 de lei cheltuieli judiciare pentru soluţionarea căii de atac.

Clemenţa de care au dat dovadă judecătorii în cele două cazuri este de neînţeles, detaliile reţinute de anchetatori fiind revoltătoare. Cele două agresiuni s-au petrecut în vara anului 2018, la trei luni distană una de celălaltă.

Prima victimă a fost o tânără mamă, care îşi creştea singură un băieţel de 5 ani. În toiul nopţii, femeia a auzit gălăgie în curte, iar în momentul în care a  încercat să iasă din cameră pentru a vedea ce se întâmplă, pe uşă a intrat un bărbat care i-a aplicat un pumn în plină figură. Femeia a căzut secerată, iar gresorul a apucat de o mână şi a încercat să o tragă din camera. Victima a început să ţipe, la fel şi copilul trezit din somn. 

Luată cu forţa de lângă băieţelul de 5 ani, femeia a fost dusă în cameră în camera alăturată, unde i-a cerut să întreţină relaţii sexuale.

”Pentru a o intimida  şi  a o determina  să  se  supună, i-a  spus vătămatei  că afară o aşteaptă alte persoane cu care va fi nevoită să întreţină raporturi sexuale, făcând referire la alţi doi bărbaţi, ulterior  adresând  ameninţări cu  alte  de  violenţă, spunându-i că îi va lua gâtul cu  un briceag  pe  care  l-ar  avea  la  el. La  un  moment  dat persoana vătămată a reuşit  să  scape din mâna inculpatului, a fugit afară , sărind gardul în curţii locuinţei numitului L.B. , preotul satului şi a bătut la geamul locuinţei acestuia”, au precizat anchetatorii.

Doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare

Treziţi din somn de bătăile în geam, preotul şi preoteasa au găsit afara tânăra mamă îngrozită de spaimă, plângând, desculţă şi plină de sânge pe mâini şi pe faţă. Ea le-a povestit cele întâmplate, preotul transportând femeia la locuinţa tatălui ei. Acesta din urmă, aflând de cele întâmplate, a sunat la 112. Victima a fost transportată la Spitalul Municipal de Urgenţă Elena Beldiman din Bârlad, iar pentru leziunile suferite a avut nevoie de cinci zile de îngrijiri medicale.

Episodul a marcat profund copilul victimei care a fost evaluat psihologic şi s-a stabilit că are nevoie de consiliere psihologică pentru a depăşi perioada de traumă, marcată de insomnii şi coşmaruri.

Agresorul, un cioban de 30 de ani, a fost reţinut doar pentru 24 de ore, ulterior fiind cercetat şi judecată în stare de libertate. Găsit vinovat pentru violare de domiciliu şi tentativă la viol el a fost condamnat de Judecătoria Podu Turcului la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, instanţa apreciind că agresorul îşi poate îndrepta conduita şi fără executarea pedepsei.

Septuagenară salvată de la viol de un copil


O sentinţă similară a fost pronunţată de aceeaşi instanţă într-un alt caz, unde victima a fost o femeie de 77 de ani. Şi în acest caz victima locuia singură. Agresorul, un bărbat de 64 de ani a intrat seara în locuinţa femeii, cu o sticlă de vin în mână. Bătrâna a ieşit afară din imobil, însă agresorul a ieşit după ea, a trântit-o la pământ şi a început să tragă hainele de pe ea. Septuagenara a început să ţipe, iar norocul ei a fost ca în acele momente, pe drum să treacă un băiat de 15 ani. Auzind ţipetele, adolescentul a intrat în curte, moment în care l-a găsit pe bărbat dezbrăcat în timp ce încerca să o violeze pe bătrână. Luat la rost de copil, agresorul s-a ridicat şi a luat un băţ din curte şi a început să alerge după el cu intenţia de a-l lovi.

”Martorul  ocular minor a părăsit curtea  vătămatei  şi a apelat-o pe mama sa căreia i-a spus să vină repede la  partea  vătămată, deoarece inculpatul R. C. este în curtea sa şi este dezbrăcat peste aceasta”, au reţinut anchetatorii.

Mama băiatului de 15 ani a fost cea care a alertat poliţiştii la 112. Şi în acest caz, agresorul a fost reţinut doar pentru 24 de ore. Acuzat de violare de domiciliu şi tentativă la viol, agresorul nu şi-a recunoscut faptele, invocând că de fapt vizitase victima pentru a-i duce un castron de ciorbă, pentru că o ştia bătrână şi neajutorată şi că de fapt în momentul în care s-a aşezat pe o bancă lângă victimă aceasta s-a răsturnat şi el a căzut peste bătrână. Apărarea sa nu a fost susţinută de nicio probă, la faţa locului nefiind găsit niciun castron cu ciorbă.

Deşi agresorul are 64 de ani, instanţa a apreciat că este „persoană tânără cu posibilităţi reale de îndreptare”

Deşi nu a fost judecat prin procedura simplificată a acordului de recunoaştere şi în acest caz, Judecătoria Podu Turcului a apreciat că nu se impune aplicarea unei pedepse cu executare în regim de detenţie. Mai mult, judecătorul de caz, magistratul Neculai Burlibaşa, a apreciat că ”tinereţea” inculpatului de 64 de ani este un motiv temeinic pentru a crea convingerea că se poate îndrepta cu o pedeapsă fără executare.

„Apreciind ca în raport de persoana infractorului, de lipsa antecedentelor  penale, că  este  o  persoană  tânără  ce  are  posibilitati  reale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă şi ca chiar fără executarea acesteia, acesta nu va mai comite alte infracţiuni, dar ca este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată motive  pentru  care, va suspenda, sub supraveghere, executarea pedepsei”,  a motivat magistratul Judecătoriei Podu Turcului.

Bătrâna de 77 de ani  s-a constituit parte civilă, solicitând 50.000 de lei daune morale. Instanţa a apreciat că 7.000 de lei sunt suficienţi pentru a repara prejudiciul moral suferit.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cum şi-au făcut milă judecătorii de o tânără notar care şi-a instigat secretarele să autentifice zeci de acte notariale în fals

Jurnalul unui interlop maghiar închis pentru deţinere ilegală de arme: „N-am avut chef să slujesc o ţară care de mult ne-a fost luată de români“

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite