Șef de Poliție din Bacău, moșier pe plantație. „Dacă nu puteți să veniți la ședință, să vă găsiți de muncă în altă parte“

0
Publicat:

Sindicaliștii Europol îl acuză de comportament abuziv pe un șef din Poliția Bacău, pentru că acesta și-ar fi chemat subalternii la ședințe pe un grup de Whatsapp, deși acest lucru este interzis de regulamentul intern.

Șeful din Poliția Bacău și-ar fi convocat ilegal colegii la ședințe FOTO arhivă Adevărul
Șeful din Poliția Bacău și-ar fi convocat ilegal colegii la ședințe FOTO arhivă Adevărul

Sindicatul Europol susține că un şef de poliţie din Bacău foloseşte un grup de WhatsApp pentru a convoca o şedinţă, deşi acest lucru este interzis. De asemenea, contrar reglementărilor în vigoare, polițistul amintit cere prezenţa obligatorie a agenţilor la şedinţă, ameninţându-i că, în caz contrar, îşi pot căuta de muncă în altă parte.

„Deşi la nivelul Poliţiei Române folosirea aplicaţiilor informatice (What'sApp) este interzisă, constatăm cu stupoare că încă mai există «şefi » care folosesc această modalitate de transmitere a informaţiilor cu caracter intern , pentru a da “ordine” şi a dispune după bunul plac de timpul liber al subalternilor.

O astfel de situaţie o întâlnim şi în acest caz al unui şef din cadrul unei Poliţii municipale din municipiul Bacău, care nu se crede nici mai mult nici mai puţin decât un «moşier» pe propria «plantaţie», urmând ca în cazul în care aceştia nu i se conformează ordinelor îşi vor «găsi de muncă în altă parte »”, au scris miercuri, 28 iunie 2023, pe Facebook, reprezentanții Europol. 

Aceştia au publicat şi o parte a conversaţiei pe care ar fi avut-o şeful din Poliție cu subalternii săi. Sindicaliştii îl trimit pe polițist să studieze prevederile legale, potrivit cărora oamenii legiii nu sunt obligați să participe la activități specifice profesiei după programul de lucru, cu excepția cazurilor în care există o stare excepțională sau de necesitate.

„Îl sfătuim cu această ocazie pe distinsul manager să studieze prevederile art. 15 alin. 2 teza 1 din OMAI 577/2008, conform cărora:  «Poliţiştii aflaţi în timpul liber, DUPĂ efectuarea serviciului, NU participă la executarea şedinţelor de tragere cu armamentul din dotare, la activităţile de pregătire fizică, la analize profesionale sau orice alte activităţi care nu sunt impuse de o stare excepţională sau de necesitate»”, spun sindicaliştii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite