Misiune contracronometru a doi polițiști din Bacău. Au ajutat o familie cu un băiețel aflat în convulsii să ajungă la Urgențe

0
Publicat:

Doi agenți de poliție au fost interpelați în trafic de o familie al cărei copil intrase în convulsii pentru a-I ajuta să ajungă mai repede la spital. Polițiștii au condus rapid familia la secția Urgențe a spitalului din Bacău.

Cei doi polițiști salvatori alături de copil și tatăl lui FOTO Sidepol
Cei doi polițiști salvatori alături de copil și tatăl lui FOTO Sidepol

Doi agenți de poliție, Alexandru Alban și Ștefănel Matei, din cadrul Secției 2 Poliție Urbană – IPJ Bacău, au sprijinit o familie dintr-o localitate limitrofă municipiului Bacău să-și ducă de urgență copilul de aproape trei ani, aflat în convulsii, la Spitalul Județean de Urgență.

„În timp ce se aflau în serviciul de patrulare, lângă autospecială a oprit un autoturism în care se aflau o mamă plângând cu fiul ei in brațe care se afla în convulsii. Cu vocea tremurând, plângând, mama le-a spus polițiștilor că trebuie să ajungă de urgență la spitalul. Cei doi polițiști nu au stat pe gânduri și i-au condus în regim de urgență pe părinți și copilul lor la UPU – Pediatrie din S.J.U., unde copilul în vârstă de doi ani și zece luni a fost preluat de îndată de cadrele medicale de gardă”, au scris reprezentanții Sidepol pe pagina de Facebook a sindicatului polițiștilor.

Următoarea zi, polițiștii au luat legătura cu părinții copilului, pentru a se interesa de starea micuțului. Astfel, au aflat că cel mic se afla sub tratament medicamentos, întrucât a făcut infecție în organism.

De asemenea, agenții de poliție au vrut să-i facă o surpriză minorului și tatălui care se afla internat cu acesta, oferindu-le o mașină de poliție de jucărie ca amintire a faptului că „Poliția și polițiștii aduc cu ei și o rază de speranță și fac tot posibilul să salveze pe oricine le cere ajutorul. Totul e bine când se termină cu bine, copilașul aflându-se acum în afara oricărui pericol”, au mai transmis reprezentanții sindicatului Sidepol.

A doua zi mama a transmis un mesaj de mulțumire colegilor implicați în această acțiuni de ajutorare a familiei greu încercate.

„Bună ziua. Sunt mămica lui Andrei. A fost astăzi externat. Se simte mai bine. Vă rămân veșnic recunoscătoare pentru ajutorul dumneavoastră și al colegului. Dumnezeu v-a scos în calea noastră atunci. Mulțumim! Multă sănătate dumneavoastră și familiei! O zi bună”, este mesajul băcăuancei pentru oamenii legii.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite