Scandal la Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron“ din Bacău.  Directorul către asistenta medicală: „Afară, afară din şcoala mea! Nu ai bun simţ! (Audio)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul Ion Balcan este acuzat de asistenta medicală Mihaela Cadăr că este agresiv şi face presiuni pentru a o da afară de la muncă FOTO Facebook
Directorul Ion Balcan este acuzat de asistenta medicală Mihaela Cadăr că este agresiv şi face presiuni pentru a o da afară de la muncă FOTO Facebook

Asistenta Mihaela Cadăr, de la cabinetul medical al Colegiului Tehnic „Dumitru Mangeron“, afirmă că este hărţuită şi agresată verbal de directorul instituţiei, Ion Balcan, care vrea să o dea afară. În sprijinul afirmaţiilor a înregistrat una dintre discuţiile mai aprinse. În acelaşi timp, directorul colegiului băcăuan o acuză că lipseşte nemotivat de la program, dar recunoaşte că a ridicat vocea la ea.

Între directorul Colegiului Tehnic „Dumitru Mangeron“, Ion Balcan (Perino) şi asistenta medicală Mihaela Cadăr, a izbucnit un scandal, care are toate şansele să ajungă pe rolul instanţelor de judecată. Dealtfel, directorul liceului a fost deja reclamat la Poliţie şi Parchet pentru abuz în funcţie. Nu este prima reclamaţie de acest gen făcută la adresa profesorului de sport Ion Balcan. În urmă cu un an, Constantin Ciolac, pe atunci cadru didactic în şcoală, i-a făcut plângere penală pentru loviri şi abuz, dar directorul Balcan a primit neînceperea urmăririi penale (NUP). În replică, şeful liceului băcăuan afirmă că-i va face plângere penală asistentei, pentru denunţ calomnios. 

În mod repetat, afirmă Mihaela Cadăr, este supusă la presiuni şi agresiuni din partea directorului liceului, care-i cere să părăsească instituţia. Mai mult, acesta o ameninţă că nu-şi va primi salariul şi că va pune pază la intrarea în liceu, pentru a i se bloca accesul în instituţie. Ion Balcan afirmă că Mihaela Cadăr lipseşte când vrea de la program şi nu respectă mai multe reguli din instituţie.

Asistenta Cadăr afirmă că nu-i este subordonată, chiar dacă acesta face pontajul. Într-o scrisoare mai lungă, acesta reclamă presupusele fapte ale lui conducerii liceului, care ar dori să o dea afară, cu motivul ascuns, că ar exista o altă „candidată“ pentru acest post.

„De circa 40 de zile sunt ameninţată şi harţuită de directorul colegiului, Balcan Ion, că îmi voi pierde locul de muncă, că va avea el grijă să nu îmi mai iau salariul, că nu voi mai lucra la nicio şcoală, etc. El se erijează în şeful meu, deşi nu există relaţii de subordonare între mine şi el, abuzează de funcţia de director şi ameninţă pe oricine nu-i este pe plac. Eu pană ieri (n.r. marţi) , când a intrat peste mine în cabinet împreună cu adjunctul Guramultă Mihai, acesta ţinând de uşa să nu vină  vreun martor, nu am reuşit să am vreo dovadă a acestor abuzuri către mine. Acum am aceasta dovadă audio, o înregistrare făcută cu telefonul mobil, în care el mă ameninţă, mă terorizează efectiv cu tonul foarte ridicat în continuu, timp de vreo 15 minute. Mi-a spus că ,,dacă nu respectaţi regulile, nu veţi mai lucra aici şi în nici o şcoală!”. Gesticulând cu mâinile şi apropiindu-se de mine, am făcut un pas înapoi, fiindu-mi frică de el, ştiindu-l violent. Eu am încercat să-i explic că este într-o gravă eroare şi că nu-i sunt subordonată, nefiind angajata colegiului, dar nu am avut cu cine să mă înţeleg. După acest episod am plecat în cabinetul medical, mi-a venit rău, mi s-a ridicat tensiunea arterială, pulsul şi  l-am chemat pe soţul meu să mă ajute să merg acasă la terminarea programului“, afirmă Mihaela Cadăr. 

Asistenta medicală a liceului l-a reclamat pe director la Inspectoratul Şcolar Judeţean, la Primăria Bacău, la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde are o normă, la Direcţia de Sănătate Publică, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bacău dar şi la Parchetul Judecătoriei Bacău. În ciuda reclamaţiilor, pe 2 iunie, între cei doi a avut loc un conflict (audio). „Totul a culminat cu momentul din data de 2 iunie, la orele 13,30, când domnul director Balcan Ion a intrat brusc în cabinetul medical împreună cu directorul adjunct Gurămultă Mihai, trântind ostentativ uşa de perete şi dând ordin să iasă afară doamna Bucioacă Georgeta, care se afla în cabinet pentru o măsurare a tensiunii arteriale şi a început pe un ton foarte ridicat, intimidant, care mi-a indus o stare de teamă, să mă forţeze să părăsesc cabinetul medical, adresându-mi timp de aproape 15 minute încontinuu, expresii jignitoare, ameninţări, făcând afirmaţii defăimătoare de genul, citez: ,,Doamnă ieşiţi afară din cabinet că nu faceţi parte din şcoală!’’…Sunteţi o infractoare!...Sunteti fără bun simţ!, …Afară, afară, ieşiţi afară doamnă! …Dacă nu vreţi, vă dau cu forţa afară şi chem jandarmii!...O să am grijă să nu vă luaţi salariul!...Dormitaţi la serviciu şi luaţi salariu degeaba de trei ani!”…etc. La un moment dat am înregistrat pe telefonul mobil convorbirea, la care a asistat şi domnul director adjunct Gurămultă Mihai şi care ţinea de uşă să nu intre cineva. În acele momente de teroare şi nu exagerez când afirm asta, mi-am simţit şi viaţa în pericol când ambii directori au năpustit efectiv peste mine, în timp ce aveam o pacientă pe pat“, a mai spus Mihaela Cadăr.

Directorul Ion Balcan: Am mai ridicat tonul, dar asistenta nu-şi face treaba, lipseşte când vrea de la muncă“

Conducerea Colegiului Tehnic „Dumitru Mangeron“ afirmă că Mihaela Cadăr îşi face programul cum vrea şi nu acceptă subordonarea, pe linie administrativă, faţă de directori, care-i semnează la finalul lunii pontajul, pentru ca aceasta să-şi primească salariul de la primărie.

Mai mult, afirmă Ion Balcan, în repetate rânduri a ieşit în oraş, în timpul programului, fără să se învoiască, aşa cum ar fi normal. „Faptul că i s-a atras atenţia că nu respectă regulile şcolii şi cele dintr-o instituţie publică a deranjat-o foarte tare. Eu nu sunt în măsură să o verific din punct de vedere profesional, pe parte medicală, dar din punct de vedere administrativ, da. Pe baza pontajului semnat de mine îşi ia salariul. Ea refuză să se subordoneze, ţine condica la biroul ei şi nu la secretariat. Nu respectă regulile. Nu mă deranjează că m-a dat în judecată, fiecare are dreptul să reclame orice. Îi voi face şi eu plângere pentru calomnie, pentru că mi-a afectat imaginea“, a precizat Ion Balcan, directorul Colegiului Tehnic „Dumitru Mangeron“. 

Directorul adjunct, Mihai Gurămultă, a refuzat să comenteze acuzele, să confirme sau să confirme cele spuse de Mihaela Cadăr. „Sunt minciuni. Nu comentez prin telefon“, a spus Mihai Gurămultă.

Şi Constantin Ciolac, fost cadru didactic la „Dumitru Mangeron“, l-a reclamat acum mai bine de un an pe conducătorul liceului. Acesta afirmă că a fost agresat în biroul directorului. „Amândoi (cei doi directori) au atitudini golăneşti. Balcan a sărit la bătaie la mine, în biroul lui. Mi-a dat pumni şi palme peste braţe de mi-a sărit telefonul şi hârtiile care le aveam în mână. Nu am apucat să-l înregistrez“, afirmă Constantin Ciolac. 

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite