Revoltă, la miezul nopţii, la Penitenciarul Bacău. Deţinuţii au dat cu castroanele în gratii, au dat foc la hârtii, iar dimineaţă au refuzat ceaiul şi marmelada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de deţinuţi au făcut zgomot în noapte de miercuri spre joi, între orele 0 şi 2.00, la Penitenciarul Bacău. Mai mult, câţiva au incendiat hârtii dar şi materiale textile. Conducerea Penitenciarului a chemat pompierii şi jandarmii iar persoanele aflate în detenţie s-au dus la somn.

Mai mulţi deţinuţi din Penitenciarul Bacău s-au revoltat astă noapte, solidari cu toate persoanele aflate în detenţie în ţară, faţă de condiţiile care li se oferă după gratii. La miezul nopţii, zeci de deţinuţi au lovit cu recipiente metalice în gratii. Zgomotul a alertat agenţii de penitenciar dar şi conducerea închisorii, care a luat măsuri imediat. „Au fost chemaţi jandarmii, pompierii dar şi o ambulanţă, pentru orice eventualitate. Au incendiat câteva hârtii şi au făcut zgomot. În această dimineaţă 43 de persoane aflate în detenţie la noi au refuzat hrana“, a precizat subcomisarul Mădălina Mătăsaru, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău.

Unitatea de detenţie din municipiul Bacău adăposteşte femei condamnate şi inculpaţi aflaţi în perioada arestului preventiv, în regim semi-deschis. Hrana care li se acordă acestora diferă în funcţie de vârstă, probleme de sănătate, convingeri religioase dar şi de efortul depus la diferite activităţi. Cei 43 de deţinuţi au refuzat micul dejun, compus din ochiuri, ceai, marmeladă cu margarină, ş.a. În ton cu protestele la nivel naţional, persoanele condamnate de la Bacău doresc reducerea pedepsei şi condiţii mai bune de trai în spatele gratiilor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite