Profesor băcăuan la Universitatea din Riga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 12-16 mai a avut loc la Riga, în Letonia, a XIII-a ediţie a conferinţei în domeniul cercetării universitare „Students Research”. Au participat profesori si studenţi din mai multe ţări europene, dar şi de la Universitatea Wyoming din SUA. Aceştia au prezentat lucrări din domeniul ştiintelor educaţionale.

La aceasta conferinţă a participat şi profesoara pentru învăţământ primar Neli Popoveniuc, cu două materiale ("The method of effective learning: the individual performance method", "Different Methods for Developing the Creative Abilities of Students from Primary School").

Profesoara Neli Popoveniuc este titulara a Şcolii ,,Ion Creangă” din Bacău şi absolventă a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Ştiinte ale Educaţiei. Are o experienţă la catedră de 13 ani şi este un cadru didactic activ al învăţământului băcăuan.

La începutul acestui an şcolar ea a înregistrat la OSIM o strategie didactică proprie, utilizată la clasa pe care o conduce, numită „Metoda performanţelor diferenţiate”. Aceasta a fost prezentată şi la Conferinţa de la Riga, profesorii şi studenţii prezenţi fiind interesaţi de această nouă modalitate de lucru.

La Universitatea din Letonia, cercetarea este efectuată în peste 50 domenii. Instituţia de învăţământ superior acordă o atenţie deosebită dezvoltării colaborării internaţionale, având semnate acorduri cu instituţii din 31 de ţări europene în cadrul programului ERASMUS.

Alte articole:

 O învăţătoare din Bacău va omologa la OSIM o nouă metodă de învăţare pentru elevii claselor I-IV

 Cum schimbăm paradigma educaţiei, la firul ierbii. Azi, elemente de analiză tranzacţională aplicată

Noile manuale de religie, pe „masa” societăţii civile

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite