Primarul din Sascut, Cristian Bostan, şi-a dat demisia. Edilul are o condamnare la închisoare, cu suspendarea pedepsei şi este inculpat în două dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din comuna băcăuană Sascut, Cristian Bostan, şi-a dat demisia
Primarul din comuna băcăuană Sascut, Cristian Bostan, şi-a dat demisia

Primarul comunei băcăuane Sascut şi-a înaintat demisia, care intră în vigoare pe 1 august, după ce Consiliul Local va lua act de decizia sa. Cristian Bostan s-a ales cu trei dosare penale de când s-a apucat de administraţie. Are o condamnare de doi ani, cu suspendare, pentru ultraj şi este judecat în două speţe, pentru conflict de interese şi în dosarul furtului de curent electric de la EON Moldova.

Primarul Cristian Bostan şi-a dat demisia. Problemele cu legea căpătate în ultimii ani păreau să ducă spre acelaşi deznodământ. La ultima postare de pe Facebook, din această dimineaţă, primarul îşi anunţă decizia de a renunţa la funcţie: „Bună dimineaţa !!! Vă anunţ că începând cu data de 1 august 2015, din motive personale, mi-am înaintat demisia din funcţia de primar al comunei Sascut, către prefectul judeţului  Bacău. Vă iubesc şi sunt alături de dumneavoastră, aşa cum aţi fost alături de mine din 2008 şi până astăzi. Al dumneavoastra  „copil", aşa cum îmi spuneaţi mereu când ne întâlneam“, a scris Cristian Bostan.


Cristian Bostan are o avere considerabilă, mare parte dobândită înainte de a fi primar. Are firmă de transport călători, mai multe service-uri auto, localuri dar şi o flotă de maşini de lux. Împreună cu soţia au fost de mai multe ori în atenţia presei mondene.


Are o condamnare, pentru un ultraj, de doi ani cu suspendare iar în luna mai a acestui an a primit o condamnare, cu executare, de doi ani şi şase luni, pentru fapte de conflict de interese. la acest dosar a făcut apel.

În afara de asta, Cristian Bostan este inculpat şi trimis în judecată şi  în dosarul furtului de energie electrică de la EON Moldova. În această ultimă speţă, procurorii i-au trimis în judecată şi pe alţi oameni de afaceri şi câţiva angajaţi, cu funcţii, ai societăţii EON: Andrieş Corneliu, SC Anca Rom, Ştefan Voşloveanu, Daniel Coca, Iosep Mândrilă Neculai, Marius Corobană, Ecaterina Căşeru, Mircea Ţigănescul, Constantin Mitocaru, Ioan Iustin Rusu, Costel Munteanu, Florinel Camilar, SC Prod Vicomir, SC Dulce Acrişor SRL, Marius Mugurel Şchiopu, Nicolae Ifrim, Ciprian Anisei, Cătălin Pântea, Bogdan Marius Chiţescu,Luminiţa Cojocărel,  SC Dragoliv Service SRL, Şetafn SC Vetro Glas , Claudiu Popovici, Cristinel Bostan, Alexandru Ştefan Gherasim şi  Mihai Ichim.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite