Porţi deschise la pompieri cu ocazia zilei „Protecţiei Civile” din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pompieri olt

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău organizează, în perioada 26-27 februarie, Ziua „Porţilor Deschise”. Pe 28 februarie 2014 se împlinesc 81 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile din România.

De-a lungul celor două zile, mai mulţi elevi vor vizita Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, context în care vor afla amănunte despre tehnica de intervenţie folosită de către militari pe timpul unei situaţii de urgenţă.

Copiilor le vor fi împărţite pliante privind modul de comportare în momentul producerii unui incendiu, cutremur, inundaţii şi muniţie rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare.

Ziua „Porţilor Deschise” cuprinde activităţi cu tematică specifică privind popularizarea şi conştientizarea populaţiei, a salariaţilor şi elevilor, cu privire la riscurile specifice judeţului nostru, reducerea lor, precum şi la modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă, a declarat lt. Andrei-Constantin Grecu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău.

Numită şi „arma vieţii”, având ca deviză motto-ul „Cu viaţa mea apăr viaţa”, Protecţia Civilă este o componentă necombatantă a apărării naţionale, cuprinzând un complex de măsuri pentru ocrotirea populaţiei, a bunurilor materiale în caz de război, calamităţi sau catastrofe, asigurând condiţiile necesare supravieţuirii acestora.

Protecţia Civilă rămâne o componentă importantă a forţelor de apărare a ţării destinată să asigure protecţia populaţiei şi a bunurilor materiale, salvarea răniţilor, acordarea primului ajutor, limitarea şi lichidarea urmărilor atacurilor din aer şi participarea la înlăturarea urmărilor unor calamităţi. În acest moment putem afirma că Protecţia Civilă, prin structurile sale, reprezintă un garant generator de încredere şi siguranţă, fiind permanent în slujba comunităţii şi un element de bază al societăţii moderne, a adăugat Andrei Grecu.

Alte articole:

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri