Pompierii și-au riscat viața ca să salveze șase oi căzute într-o groapă adâncă de 10 metri

0
Publicat:

Pompierii băcăuani au salvat ovinele care căzuseră într-o groapă formată în urma unor alunecări de teren, printr-o acțiune dificilă şi riscantă, malurile riscând să se surpe peste salvatori.

Pompierii au salvat șase oi căzute în groapa adâncă de 10 metri FOTO ISU Bacău
Pompierii au salvat șase oi căzute în groapa adâncă de 10 metri FOTO ISU Bacău

Solicitarea pentru salvarea oilor a venit duminică, 2 octombrie, din partea unui cioban care a anunţat, la 112, că în timp ce se afla cu o turmă de 450 de ovine în localitatea Ştefan cel Mare, sat Viişoara, județul Bacău, şase dintre animale au căzut într-o groapă formată ca urmare a alunecărilor de teren.

Salvatorii ajunşi la faţa locului au constatat că oile se aflau în subteran, la o adâncime de aproximativ 10 metri. În condiţiile în care acţiunea se anunţa una extrem de dificilă, numărul forţelor de intervenţie a fost suplimentat progresiv. 

„Primul echipaj ajuns la locul indicat anunţa o intervenţie ce urma a fi extrem de dificilă, din cauza terenului abrupt şi greu accesibil. De asemenea, menţionăm că a existat riscul ca în orice moment pământul să se prăbuşească peste alpiniştii coborâţi în subteran. Cu toate acestea, nicio provocare nu poate sta în faţa salvatorilor noştri. Ştiu că fiecare suflet contează, aşa că au acţionat cu profesionalism şi cu aceeaşi determinare şi speranţă, pe întreg parcursul celor cinci ore, cât a durat intervenţia”, au precizat reprezentanții ISU Bacău.

Acţiunea de salvare a fost coordonată de inspectorul şef al ISU Bacău, colonelul Ovidiu Cărăşel, şi, având în vedere gradul de pericol, a fost activată grupa operativă care s-a deplasat la faţa locului. 

La finalul operaţiunii care a durat cinci ore, pompierii băcăuani au reuşit să scoată la suprafaţă, în viaţă, toate cele şase oi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite