Peste 100 de persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la un praznic în comuna Traian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 280 de persoane au participat la un praznic care a avut loc duminică, în comuna băcăuană Traian. Dintre acestea, peste o sută au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Bacău, în cursul zilei de luni şi marţi, cu greaţă, vărsături, diaree şi febră. Firma care a furnizat produsele de catering este din comuna Nicolae Bălcescu. Inspectorii sanitar-veterinari şi medicii Diecţiei de Sănătate Publică au declanşat o anchetă de proporţii.

Numărul sătenilor din comuna băcăuană Traian, care vin la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău, a crescut în cursul acestei dimineţi. „Sunt aproximativ 100 de persoane cu toxiinfecţie alimentară, care au ajuns la noi la spital. Şi numărul lor creşte. Toţi au simptome de greaţă, febră, diaree şi vărsături. Nu avem pacienţi în stare gravă“, a spus Mirela Romaneţ, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău. Direcţia Sanitar Veteinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Direcţia de Sănătate Publică au început o anchetă. Prima măsură a fost închiderea  fimei de catering din comuna Nicolae Bălcescu, care a furnizat produsele. Medicii verifică şi provenienţa alimentelor şi a materiilor prime. „A fost suspendată activitatea fimei iar la finalul anchetei va fi dată şi o sancţiune contravenţională mare, în funcţie de gravitatea situaţiei. La acel praznic li s-a servit ciorbă cu perişoare, sarmale şi pulpe de pui, cu orez şi salată de varză. La finalul acestei săptămâni vom avea rezultatele anchetei“, ne-a pecizat dr. Niki Vabie, director adjunct al DSVSA Bacău.
Majoritatea sătenilor ajunşi la spital au afirmat că ciorba cu perişoare a avut un gust rău şi era cel mai probabil stricată dar cu toate acestea ei au mâncat.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite