Pedeapsa primită de o femeie care s-a răzbunat pe bărbatul violent, stropindu-l  cu acid sulfuric în timp ce dormea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 47 de ani, din judeţul Bacău, a fost condamnată definitiv pentru tentativă de omor, după ce şi-a desfigurat concubinul, aruncând peste el cu acid sulfuric.

Mihaela Petrea (47 ani) din localitatea Mileştii de Sus a fost condamnată de Curtea de Apel Bacău la 8 ani de închisoare, judecătorii instanţei de control judiciar, reducând cu doi ani pedeapsa stabilită de instanţa de fond. 

Totodată, femeia a fost obligată să achite fostului concubin daune în valoare de 40.000 de lei (10.000 lei daune materiale şi 30.000 de lei daune morale), iar spitalului din Bacău 48.000 de lei, sumă cheltuită pentru îngrijirile medicale acordate victimei.

Femeia de 47 de ani a fost trimisă în judecată, fiind acuzată că noaptea de 27 mai 2017 s-a răzbunat pe concubinul care o agresa în mod frecvent, stopindu-l în timp ce dormea cu acid sulfuric. La scurt timp, după contactul acidului sulfuric cu pielea, a avut loc o reacţie chimică, în urma căreia persoana bărbatul a suferit leziuni foarte grave şi arsuri ale ţesuturilor pe faţă şi pe torace. 

Agresoarea a relatat judecătorilor că a recurs la acest gest extrem din disperare. Ani la rând ar fi fost victima agresiunilor bărbatului, ultima bătaie primită fiind chiar în ziua în care a recurs la gestul extrem. Ea a declarat că a procurat acidul sulfuric din Italia, unde fusese plecată la muncă.

Pe lângă daunele morale, concubinul a solicitat judecătorilor să o oblige pe femeie să îi achite o îndemnizaţie lunară egală cu salariul minim pe economie, invocând infirmitatea cu care a rămas în urma arsurilor suferite la nivelul ochilor. Solicitarea a fost respinsă, instanţa reţinând că bărbatul nu a avut niciodată loc de muncă, singura care furniza venituri în casă fiind concubina acestuia.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite