Patronii băcăuani se feresc să mai încheie contracte de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă luna decembrie a anului trecut erau înregistrate la Inspectoratul de Muncă Bacău 85.423 de contracte active, în prezent, s-au mai redus 5.000 dintre acestea. 19.129 de șomeri sunt înregistrați la nivelul județului Bacău, din care 7.038 sunt femei. Rata șomajului este de 8,10%.

Numărul contractelor de angajare noi înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău (ITM) scade îngrijorător de la lună la lună.

În schimb, cifra contractelor de angajare reziliate de către patronii de societăți din județ este în continuă creștere. "În ianuarie anul acesta aveam, de exemplu, 1.898 de contracte noi înregistrate și 3.534 reziliate. Este un deficit enorm, care se regăsește și în statisticile din prima jumătate a anului trecut", ne-a explicat Dan Buftea, purtător de cuvânt la ITM Bacău.

Tot el a mai explicat că în luna martie a anului acesta numărul de angajări a crescut la circa 3.228, însă imediat în luna următoare cifra a a scăzut la 3.066 de contracte și de atunci nu a mai fost atins acest prag.

"În continuare, din ce în ce mai mulți angajatori nu mai încheie contracte de muncă, ci mai degrabă le reziliază pe cele existente deja", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Marea majoritate a patronilor de firme spun că sunt nevoiți să renunțe la salariați deoarece nu mai înregistrează profit. Dacă luna decembrie a anului trecut erau înregistrate la Inspectoratul de Muncă Bacău 85.423 de contracte active, în prezent, s-au mai redus 5.000 dintre acestea.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite