Pârtia de schi Nemira de la Slănic Moldova a fost finalizată. Inaugurarea, programată la începutul primăvarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schiori pe pârtie FOTO Mircea Merticariu
Schiori pe pârtie FOTO Mircea Merticariu

„Schi Parc Slănic Moldova“ a fost finalizat zilele acestea. Proiectul, în valoare de 5,7 milioane de euro, a fost executat în timp record. Staţiunea băcăuană, supranumită şi „Perla Moldovei“, are acum una dintre cele mai moderne pârtii de schi din regiune.

Zilele trecute, proiectul pârtiei de schi a fost verificat de specialiştii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est. Ultima autorizare ar trebui dată, în curând, de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

„Aşteptăm vizita reprezentanţilor Ministerului Turismului, care vor da ultima acreditare. Pârtia şi întreg proiectul este finalizat 100%. Vom face o inaugurare oficială, doar dacă vom avea norocul să avem zăpadă la începutul lui martie“, ne-a declarat Adrian Şerban, primarul oraşului staţiune Slănic Moldova.

„Schi Parc Slănic Moldova“ s-a construit in spatele Complexului Cerdac, pe versantul nordic al Munţilor Nemira, între altitudinile de 470 şi 720 m. Finanţarea acestui proiect, în valoare totală de 5,7 milioane de euro, a fost asigurată atât din fonduri europene (2 milioane), cât şi prin contribuţia Consiliului Judeţean Bacău. Pentru amenajarea întregului complex sportiv a fost defrişată pădurea pe o suprafaţă de 7,2 hectare.

Consiliul Judeţean Bacău a propus pentru acest sezon o grilă de tarife pentru accesul cu telescaunul pe pârtia de schi Nemira din Slănic Moldova. Pentru adulţi, o singură urcare costă 5 lei, iar 12 urcări - 50 de lei. Pentru copii, preţurile sunt mai reduse, 3 lei, o singură urcare, 30 de lei, 12 urcări. Abonamentele au tarife ce variază între 40 şi 300 de lei.

Mai puteţi citi:

VIDEO Slănic Moldova şi Târgu Ocna, locurile în care timpul stă în loc. Poiana Sărată - perfecţiunea naturii, Borzeşti - istoria din manualele copilăriei noastre

Pârtia de schi de la Slănic Moldova va fi dată în folosinţă în această iarnă

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite