Orlando Chirvase: „Vreau să fiu cel mai tehnic boxer din ţară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiu de cascador, Orlando a avut şi el parte de lumina reflectoarelor. La 12 ani a jucat într-un film alături de actori români îndrăgiţi.

Ambiţios, harnic, o speranţă a boxului băcăuan, dar totuşi uşor dezamăgit. Aşa l-am găsit pe Orlando Chirvase (19 ani), legitimat la Clubul Sportiv Municipal 2010 Bacău. Era după participarea la Campionatul Naţional de Box care s-a ţinut la Sala Sporturilor, unde obiectivul său era  titlul la 69 de kilograme, dar s-a lovit în finală de decizia arbitrilor.

ADS“: Cum s-a ajuns la o asemenea decizie?
Orlando Chirvase: Iniţial eu am fost desemnat câştigător, dar peste noapte s-a făcut contestaţie şi am pierdut. Sunt dezamăgit, dar nu renunţ. O să mă antrenez în continuare şi sper să am un rezultat mai bun la următoarea competiţie.

Când te-ai apucat de box şi cum ai ajuns la clubul Universum?

Când aveam 10 ani, tatăl meu avea un prieten care mă provoca mereu. Atunci am zis că vreau să boxez şi am mers la sală. Mi-am făcut debutul în Germania, iar câţiva ani mai târziu am ajuns la Clubul Universum, cel mai mare din Europa. Acolo m-am antrenat alături de Vladimir Kliciko, Ruslan Chagaev şi alţi mari sportivi. Trei ani am boxat pentru acest club, însă am vrut să revin în ţară.

Unde îţi continui studiile şcolare?
M-am înscris la Liceul Sportiv, iar din toamnă o să mă împart între antrenamente şi şcoală. Patru ore pe zi sunt la sală. Doar duminică e mai lejer, când am un singur antrenament. 

Regreţi că ai plecat din Germania?
Îmi pare rău că nu mai sunt în Germania, dar acolo tot emigrant aş fi rămas, indiferent ce făceam. Sunt mândru că m-am întors. Până acum mi-a cântat imnul acestei ţări de trei ori. În noiembrie 2010 am fost declarat cel mai tehnic boxer din nordul Germaniei şi vreau să fiu cel mai tehnic boxer din România. 

Ai jucat şi în filme? 
Tatăl meu este cascador şi, pentru că are cunoştinţe în această zonă, la vârsta de 12 ani mi s-a oferit un rol în filmul românesc „Marfa şi banii“. Făceam parte din banda de huligani.  Am avut plăcerea să joc alături de actori îndrăgiţi ca Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol sau Luminiţa Ghiorghiu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite