Numărul candidaţilor înscrişi la Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacău a crescut cu 30% după prima sesiune de admitere

0
0
Universitatea „Vasile Alecsandri“ va cere o suplimentare a locurilor bugetate de la Ministerul Educaţiei
Universitatea „Vasile Alecsandri“ va cere o suplimentare a locurilor bugetate de la Ministerul Educaţiei

Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacău a raportat o creştere cu 30% a numărului candidaţilor înscrişi la studii de licenţă, masterat şi doctorat. Creşterea semnificativă survine după schimbarea managementului instituţiei de învăţământ superior de stat. În luna martie 2016 Carol Schnakovszky a preluat conducerea Universităţii de la Valentin Nedeff, care a ocupat funcţia de rector în perioada 2008-2016.

După încheierea primei sesiuni de admitere, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău s-au înscris 2169 de candidaţi din care 1242 la studii universitare de licenţă, 579 la studii universitare de master şi 348 de candidaţi înscrişi pe locurile alocate pentru românii de pretutindeni, se precizează în ultimul comunicat am instituţiei.
„Comparativ cu anul trecut s-a înregistrat o creştere a candidaţilor (n.r. a numărului candidaţilor) de 30%. Conducerea Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău le mulţumeşte tuturor colegilor şi studenţilor care s-au implicat în promovarea ofertei educaţionale şi reprezentanţilor din mass-media care au prezentat posibilităţile reale de formare oferite de universitate viitorilor studenţi. Universitatea va efectua demersuri la Ministerul Educaţiei Naţionale pentru suplimentarea de locuri bugetate, care urmează a fi puse la dispoziţia candidaţilor. Oferta educaţională a Universităţii include 33 de programe de studii universitare de licenţă, 34 de master şi 2 de doctorat, toate programele de studii  fiind acreditate de către ARACIS“, se precizează în comunicatul semnat de Cristina Cîrtiţă Buzoianu, prorector, responsabil cu etica Universităţii „Vasile Alecsandri“ din Bacău.
Perioadele de înscriere pentru licenţă, la diferitele specializări şi facultăţi,  la a doua sesiune de admitere sunt:
Facultatea de Inginerie 04-28 septembrie;
Facultatea de Litere 04-22 septembrie;
Facultatea de Ştiinţe 04-20 septembrie,
Facultatea de Ştiinţe Economice 04-22 septembrie;
Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii 04-19 septembrie şi 04-20 septembrie.
„Pentru master admiterea din toamnă va avea loc, după cum urmează: Facultatea de Inginerie 04-28 septembrie; Facultatea de Litere 04-20 septembrie; Facultatea de Ştiinţe 04-19 septembrie, Facultatea de Ştiinţe Economice 04-21 septembrie; Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii 04-18 septembrie“, se mai precizează în comunicat.

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite