Mopedele fac ravagii pe șoselele Bacăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima perioadă, mopediștii au provocat zeci de accidente pe șoselele județului Bacău, cele mai mult în mediul rural.

În ultimele două luni au avut loc peste 30 de astfel de evenimente, soldate cu un deces și cincicsprezece persoane rănite, precum și cu importante pagube materiale. De cele mai multe ori, vinovați sunt conducătorii mopedelor.

"Principala cauză a accidentelor este inconștiența de care dau dovadă conducătorii de mopede. Mulți nu sunt echipați corespunzător, conduc sub influența alcoolului, nu cunosc și nu respectă regulile de circulație", a declarat comisarul Dorin Roman, șeful Serviciului Poliție Rutieră Bacău. Cele mai multe accidente au loc în mediul rural.

"Numeroși mopediști circulă cu viteză excesivă și nu acordă prioritate, ceea ce mă face să am îndoieli asupra modului în care au obținut atestatul, după absolvirea cursului obligatoriu de legislație rutieră", a mai spus șeful Poliției Rutiere. Cel mai recent accident de moped a avut loc pe 11 august, când un tânăr din Bacău a condus beat vehiculul cu două roți, nu a acordat prioritate unei mașini și a ajuns la spital cu contuzii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite