Microbuzul școlar din Buhuși, pus sub sechestru. Zeci de elevi, în pericol să rămână fără transport

0
Publicat:

Transportul a zeci de elevi din mai multe zone ale orașului Buhuși din Bacău este pus sub semnul întrebării, în contextul în care microbuzul școlar a fost pus sub sechestru de un executor judecătoresc.

Microbuzul școlar pus sub sechestru de executorul judecătoresc FOTO Vasile Zaharia
Microbuzul școlar pus sub sechestru de executorul judecătoresc FOTO Vasile Zaharia

Primarul orașului Buhuși, Vasile Zaharia, susține că vinovați de această situație sunt consilierii Pro România – PNL – PMP, care nu au aprobat o rectificare bugetară pentru plata unor drepturi salariale ale unui fost angajat, pentru care există o Hotărâre Judecătorească.

„Microbuzul școlar IVECO BC86CSO, folosit pentru transportul elevilor la școală, a fost pus sub sechestru de un executor judecătoresc, alături de autoturismul Dacia Duster cu nr. BC35CLB. Mâine, 4 octombrie, suntem obligați să predăm certificatele de înmatriculare și alte documentele originale. Acest lucru se datorează EXCLUSIV refuzului consilierilor locali Pro România, PNL și PMP, de a aproba o rectificare bugetară pentru plata unor drepturi salariale ale unui fost angajat, drepturi câștigate în instanță, existând Hotărâre Judecătorească în acest sens. Opoziția Pro România – PNL – PMP, majoritară Consiliul Local Buhuși, condusă de fostul primar Turcea, a refuzat, în ședințele din 12.08 și 25.08, practic, punerea în aplicare a unei Hotărâri Judecătorești definitive”, a scris edilul pe pagina personală de Facebook.

Soluția de avarie: închirierea unui microbuz

Din cauza jocurilor politice, zeci de elevi din zonele Bodești, Libertății, Casa de Apă, Orbic sunt în pericol să nu mai aibă cu ce să ajungă la școală. Primarul a mai anunțat că, în cel mai scurt timp, va iniția o nouă rectificare bugetară, în speranța că opoziția, majoritară în Consiliul Local Buhuși, va vota „pentru binele copiilor din Buhuși”.

Primarul Vasile Zaharia a revenit ulterior cu noi precizări, susținând că a închiriat un microbuz pentru transportul elevilor până la ridicarea sechestrului.

„Pentru deblocarea temporară a situației, am închiriat un microbuz pentru transportul elevilor către școli. Începând de joi și până la anularea sechestrului, copiii din partea de jos a orașului vor merge la școală după programul cunoscut deja”, a precizat edilul.

Primarul spune că sentința judecătorească este definitivă și trebuie pusă în aplicare, iar consilierii locali care au refuzat aprobarea rectificării bugetare vor răspunde în fața „instituțiilor abilitate”.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite