Jafuri şi crime „perfecte“ în Bacău. Spargerea de la BRD, furtul aurului de la Luceafărul şi asistenta medicală ucisă cu un ciocan de şniţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Bacău există mai multe crime şi jafuri „perfecte“ FOTO Mircea Merticariu
În Bacău există mai multe crime şi jafuri „perfecte“ FOTO Mircea Merticariu

În ultimii ani, mai multe crime şi jafuri produse în Bacău au rămas cu „autor necunoscut“, în ciuda tehnicii de care dispune în momentul de faţă Poliţia. Uciderea unei asistente medicale, în urmă cu 12 ani, moartea unui taximetrist, în urmă cu 15 ani, jaful de la sucursala BRD de pe strada Ştefan cel Mare şi furtul câtorva kilograme de aur de la complexul Luceafărul au rămas fără niciun autor.

În anul 2000, în urmă cu 15 ani, taximetristul Florin Ilisei (20 de ani) a fost găsit mort, plin de sânge, într-o groapă din apropierea unităţii de tancuri din Bacău, de lângă drumul naţional care duce spre Oneşti. I s-a lipit pistolul de cap şi a fost împuşcat cu sânge rece. Maşina taximetristului Ilisei, de la firma de taxi CCB, a fost abandonată în centrul oraşului, fără ca banii încasaţi în acea zi să fie furaţi. S-a lansat un apel către băcăuani şi a fost fixată o sumă de 3 mii de dolari, pentru orice informaţie care putea duce la prinderea autorilor. S-a vehiculat chiar ideea că uciderea lui Florin Ilisei a fost o reglare de conturi, făpuită de racheţi de peste Prut. Cazul a rămas şi acum în fişetele IPJ Bacău, fără autor cunoscut.

Ucisă cu un cuţit, desfigurată cu un ciocan de şniţele

În iunie 2003, asistenta medicală Geanina Marinovici a fost măcelărită cu 38 de lovituri de cuţit şi desfigurată total cu un ciocan de făcut şniţele. Un martor, care a intrat pe geam şi s-a tăiat, a compromis o bună parte din probele omorului. În caz, după 12 ani, a fost inculpat un profesor de istorie Vasile V. de la Colegiul Henri Coandă, fără să existe probe directe împotriva lui, ci doar prietenia ce-l lega de asistenta Marinovici din copilărie. Procurorii nu au pus sub urmărire pe concubinul victimei, Doru C., care la acea vreme era în Legiunea Străină, nici pe martorul care a intrat în casă, apropiat al acestuia, care a distrus o parte din probe. Şi asta deşi mama victimei a declarat faptul că Doru C. este un pericol social, un individ violent .Cazul a ajuns pe rolul instanţelor din Bacău în acest an, iar avocatul Liviu Ghioc, care-l reprezintă pe profesor, afirmă că nu există niciun fel de probe împotriva clientului său.

În ianuarie 2013, la Complexul comercial „Luceafărul“, la două magazine de bijuterii de la parter, are loc o spargere, de pe urma căreia patronii au reclamat furtul a 10 kilograme de aur şi argint. O armată de anchetatori, de la Investigaţii Criminale, Investigarea Fraudelor şi ANAF, au încercat să desluşească ceva din imaginile surprinse pe camerele video sau să tragă concluzii din puţinele probe de la faţa locului. Uşa Complexului Luceafărul nu a fost forţată şi era închisă dimineaţă, când paznicul deschis-o cu cheia. Mai mult, este ciudat faptul că bijuteriile nu au fost puse seara în seif, aşa cum este normal când este vorba de valori şi metale preţioase. Până acum, Poliţia nu a dat alte detalii, dacă bijuteriile erau asigurate pentru furt, dacă în ecuaţie sunt implicaţi oameni de la pază sau angajaţi ai statului şi dacă cineva a încasat contravaloarea eventualei asigurări. Cazul este, după mai bine de doi ani, cu autor necunoscut.

Pe 20 februarie 2014, un individ mascat din cap până-n picioare a intrat în Sucursala BRD de pe strada Ştefan cel Mare din Bacău, unde a ameninţat, cu un pistol de jucărie, casieriţa care se afla atunci în bancă, pentru a primi banii. Sucursala nu era păzită, iar camerele de supraveghere au suprins un invidid de talie medie, mascat, neidentificabil. Efective impresionante, de sute de poliţişti, jandarmi, criminalişti au înconjurat întreaga zonă şi au pus sub observaţie ieşirile din oraş. Mai mult, a existat şi o monitorizare din elicopter. Au fost verificate ghenele de gunoi, pentru a fi găsită îmbrăcămintea autorului, amprente, orice. Eforturile oamenilor legii s-au soldat cu un eşec total. Mai mult, BRD nu a comunicat valoarea sumei sustrasă de autor până în prezent.

Ca şi în cazul furtului de la Luceafărul, jaful de la BRD a rămas fără vinovaţi. „În cele două cazuri se continuă cercetările“, a precizat Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău.
.


 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite