Ionel Gălăţanu, primarul comunei Odobeşti, condamnat definitiv la un an şi şase luni de închisoare, cu executare, după ce şi-a bătut subordonaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bacău l-a condamnat miercuri, 12 noiembrie, pe Ionel Gălăţanu, primarul comunei Odobeşti la un an şi şase luni de închisoare, cu executarea pedepsei. El este acuzat că s-a purtat abuziv cu subordonaţii, pe care i-a lovit şi înjurat. După un proces care durează de aproape cinci ani, magistraţii au dat câştig de cauză lui Gheorghiţă Cristea şi Nicoletei Antochi, ambii din Odobeşti.

Primarul comunei Odobeşti a fost încarcerat, imediat după decizia magistraţilor Curţii de Apel Bacău, care au decis să-l condamne pe Ionel Gălăţanu, la un an şi şase luni de închisoare. Judecătorii au schimbat încadrarea iniţială de abuz în serviciu contra persoanelor în abuz în serviciu contra persoanelor, în formă continuată. Anterior, pe 30 iunie, Judecătoria Bacău îl condamnase pe Gălăţanu la 2 ani şi 3 luni de închisoare cu executarea pedepsei, dar şi la daune materiale de 10 mii de lei. Edilul a recunoscut că şi-a lovit subordonaţii şi afirma la acea dată că dosarul este „politic“. „Eu am fost condamnat la 3 luni de închisoare înainte pentru că l-am bătut şi l-am dat afară pe un angajat. Nu ştiam că am fost condamnat din nou. Voi face recurs. A mai fost ceva în 2008, la ocuparea unui post unde s-a înscris şi Gheorghiţă Cristea, dar s-au ocupat alţii din Consiliul Judeţean. Nu a fost chiar aşa, şi-a luat 2-3 zile spitalizare, apoi încă vreo cinci. E dosar politic“, a spus Ionel Gălăţanu, primar democrat liberal.

Instanţa de apel din Bacău a decis ca lui Ionel Gălăţanu să-i fie interzise o serie de drepturi pe o perioadă de cinci ani şi să plătească daune morale de 10 mii de lei, lui Cristea Gheorghiţă, aşa cum a stabilit Judecătoria Bacău în iunie. Mai mult, pentru instigare la lovituri, edilul s-a ales şi cu o amendă penală de 1500 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite